Companii

Afacerile din comerţ au crescut în primele patru luni ale anului cu 8,1%, după majorarea vânzărilor de produse nealimentare şi de carburanţi cu circa 10%

Afacerile din comerţ au crescut în primele patru luni...

Autor: Roxana Rosu

05.06.2019, 09:36 140

Afacerile din comerţ au crescut în primele patru luni ale anului cu 8,1%, pe fondul majorării vânzărilor de produse nealimentare, cu 10,4%, de carburanţi, cu 10,1%,  şi de alimente, cu 4,7%, arată datele INS.

Ajustat la numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, comerţul a avansat cu 8%.

Ritmul este uşor mai lent decât în perioada ianuarie-martie, când afacerile din domeniu au urcat cu 8,4%.

În luna aprilie 2019, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut faţă de luna precedentă ca serie brută cu 3,6%, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate a scăzut cu 0,2%.

Faţă de aprilie 2018, avansul a fost de  7,1%, brut, şi 6,8%, ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate. Creşterea a fost susţinută de majorarea vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun (+9,0%), vânzările de produse nealimentare (+7,1%) şi la comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+4,0%).

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO