Companii

Afacerile derulate de grupul german HeidelbergCement în România au scăzut cu 12% la nouă luni

18.11.2010, 13:53 28

Vânzările producătorului de materiale de construcţiiHeidelbergCement în România au scăzut în primele nouă luni cu 12%în valoare şi cu 10-11% în volum, a declarat, joi, Mihai Rohan,şeful operaţiunilor grupului german din România, reunite subdenumirea Carpatcement Holding, citat de Mediafax Business.

În primele nouă luni din 2009 vânzările Carpatcement Holding auscăzut cu 30% în valoare şi s-au diminuat cu procentaje cuprinseîntre 20% şi 60% în volum, la nivelul celor trei divizii, deciment, betoane şi agregate.

Pe întregul an afacerile Carpatcement Holding s-ar putea diminuacu 10%, potrivit lui Rohan.
Anul trecut rulajul total a fost de 312,5 milioane euro.

Preţurile de vânzare ale cimentului, produsul cu ponderea ceamai importantă în afacerile grupului german în România, au scăzutcu 5-6% în acest an, potrivit sursei citate.

Rohan a afirmat că investiţiile Carpatcement Holding din acestan vor totaliza aproximativ opt milioane de euro, un nivel similarfiind programat şi pentru 2011. Citiţi mai multe despre rezultateleproducătorului HeidelbergCement în România pe www.mediafax.biz.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO