Companii

Afacerile Dacia Plant din Braşov au crescut cu 24% anul trecut

Afacerile Dacia Plant din Braşov au crescut cu 24% anul...

Autor: Corina Mirea

03.03.2016, 11:37 705

Producătorul de comprimate, tincturi, pulberi şi siropuri bazate pe plante Dacia Plant din Braşov, deţinut de antreprenori locali, şi-a majorat anul trecut afacerile cu 24% faţă de anul precedent, potrivit informaţiilor transmise de companie. În 2014, afacerile companiei au depăşit 23 de milioane de lei, astfel că, potrivit calculelor ZF, în 2015 rezultatele Dacia Plant au ajuns la circa 29 de milioane de lei.

Principalele motoare de creştere pentru producătorul care deţine o fabrică în comuna Bod (Braşov) au fost investiţiile în tehnologii şi trecerea de la un sistem de management antreprenorial la unul lăsat în mâinile unor oameni cu experienţă în poziţii de management.

“Am atins un prag de dezvoltare care impune un management performant, proceduri riguroase, un sistem eficient de control şi, nu în ultimul rând, planificare strategică, care pot fi generate doar de persoane cu experienţă şi cunoştinţe solide în domeniul în care activează. O astfel de abordare va face diferenţa între o dezvoltare sănătoasă pe termen lung şi abordarea oportunistă, orientată doar spre rezultatele imediate” a spus Cosmina Oprea, director general Dacia Plant.

Businessul Dacia Plant a fost înfiinţat în 2002 şi este deţinut de antreprenorii români Călin Ianţa şi Radu Ionescu, care au ajuns să controleze o companie cu aproximativ 150 de angajaţi şi 250 de produse în portofoliu. Fabrica Dacia Plant a fost inaugurată în 2010, conform celor mai recente informaţii ale ZF.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO