Companii

Afaceri Rominserv de 16 mil. dolari pe primele cinci luni

06.07.2004, 00:00 16



Compania Rominserv, antreprenor general in cadrul grupului petrolier privat Rompetrol, a incheiat pe primele cinci luni ale anului cu o cifra de afaceri de 16 milioane dolari si un profit net de circa 600.000 dolari.



Rominserv a castigat recent un contract in valoare de 700.000 euro pentru realizarea lucrarilor de alimentare cu apa a localitatii Turcoaia (judetul Tulcea). Proiectul, finantat din fonduri ale Uniunii Europene prin programul SAPARD, este inclus in planul de dezvoltare si imbunatatire a infrastructurii rurale din Romania.



"Dupa ce a devenit un nume in constructii industriale si mentenanta, compania Rominserv a facut, anul acesta, pasi importanti in domeniul lucrarilor de infrastructura. Acest contract urmeaza altor doua proiecte de alimentare cu apa a orasului Navodari, pe care le-am incheiat cu succes", afirma Cosmin Cocean, directorul general al Rominserv.



Acesta estimeaza ca lucrarile la Turcoaia vor incepe pana la sfarsitul lunii iulie.



La ora actuala, Rominserv are in derulare proiecte in valoare de peste 60 milioane dolari.



De asemenea, Rominserv a proiectat, produs si a asigurat asistenta tehnica pentru instalarea sistemului de monitorizare si control al distributiei de energie electrica care va functiona in cadrul Aeroportului International din Bagdad (Irak). Comanda a fost primita in luna ianuarie a acestui an din partea companiei americane Bechtel, unul dintre cei mai importanti contractori generali de lucrari in cadrul programului de reconstructie a Irakului.



Compania a inregistrat anul trecut un profit net de aproximativ 800.000 dolari la o cifra de afaceri de peste 30 milioane dolari.



Grupul petrolier privat Rompetrol, condus de omul de afaceri Dinu Patriciu, este al doilea jucator de pe piata petroliera din Romania, inregistrand anul trecut o cifra de afaceri de 1,2 miliarde dolari.



Austriecii de la OMV, care negociaza preluarea Petrom, detin din toamna anului 2002 un pachet de 25,1% din actiunile grupului Rompetrol. Pentru a evita crearea unei pozitii de monopol pe piata, OMV va trebui sa-si vanda participatia detinuta la Rompetrol.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO