Companii

Afaceri duble pentru Alcoa Fujikura Romania la sase luni

17.08.2004, 00:00 78

Alcoa Fujikura a inregistrat in primele sase luni ale anului o cifra de afaceri pe piata romaneasca de 5,9 milioane de euro, de doua ori mai mare decat cea aferenta perioadei similare din 2003.
Profitul Alcoa in primul semestru, conform bilantului semestrial, a fost de circa 160.000 de euro.
Compania detine in Romania doua unitati de asamblare a retelelor de cabluri pentru sistemele de distributie electrica auto. Investitiile Alcoa Fujikura in cele doua fabrici amplasate in apropiere de Chisineu Cris si in Caransebes se ridica la 3,4 milioane euro.
Vanzarile companiei din ultima perioada au avut un trend crescator, atat ca urmare a cresterii capacitatii de productie ale celor doua fabrici deschise in Romania, cat si ca urmare a noilor contracte in curs de derulare. In ultimele sase luni, numarul de angajati ai companiei a cunoscut o tendinta de crestere , ca urmare a sporirii capacitatii de productie. In prezent, numarul total al angajatilor Alcoa Fujikura Romania depaseste 2.300 de persoane.
Compania are prevazute pentru acest an cheltuieli pentru transferul unor echipamente si linii de productie noi. Pe fondul realizarii acestor investitii, Alcoa estimeaza pentru anul in curs o cifra de afaceri de peste 12 milioane de euro, dupa ce a incheiat exercitiul financiar 2003 cu vanzari totale de 7,1 mil. euro.
Alcoa Fujikura este un parteneriat intre grupul american Alcoa, cel mai mare producator mondial de aluminiu, si compania japoneza din industria componentelor auto Fujikura.
Principalii clienti ai companiei sunt producatorii auto Ford, Audi si VW. Cele mai mari  companii concurente din Romania sunt Leoni, Draxelmeier, Sumitomo, Kromberg/Schumert si Delphi.
Principalii clienti ai companiei sunt producatorii auto Ford, Audi si VW, iar cele mai semnificative companii concurente din Romania sunt Leoni, Draxelmeier, Sumitomo, Kromberg/Schumert si Delphi.
Alcoa Fujikura Romania are un capital social de 3,3 milioane de euro. Compania apare in clasamentelor primelor 40 de societati comerciale dupa participarea straina la capitalul social total subscris in luna iunie, pe pozitia a 11-a, cu o participatie de aproape 1,6 milioane de euro.
Grupul Alcoa, principalul producator de aluminiu primar din lume, a intrat pe piata romanesca a sistemelor de distributie electrica auto in 2001, o data cu infiintarea Alcoa Fujikura. Compania-mama a obtinut un profit net de 290 de milioane de euro in primul trimestru din 2004, comparativ cu cel de 120 de milioane de euro consemnat in intervalul corespunzator al anului trecut.
Principalul motiv care a stat la baza acestui rezultat a fost cresterea preturilor si a vanzarilor catre constructorii auto si de avioane. Compania a beneficiat de consumul sporit de aluminiu, utilizat la aproape orice produs, de la automobile la constructii si cutii metalice, dar si de intensificarea activitatilor de constructii din China.
andrei.frunza@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO