Companii

Afaceri de 10 mil. euro pentru producatorul de ceramica Apulum

21.02.2007, 19:20 28

Producatorul de obiecte ceramice Apulum Alba-Iulia estimeaza pentru acest an o cifra de afaceri de peste 10 mil. euro, ceea ce reprezinta o stagnare comparativ cu 2006, cand compania a inregistrat aproximativ aceeasi cifra de afaceri.
"Principalele surse de crestere ale pietei in domeniul nostru de activitate au fost comenzile din ce in ce mari pentru retelele de hoteluri si restaurante, precum si amplificarea comenzilor la export dupa aderarea tarii noastre la Uniunea Europeana. Pe de alta parte, la fel ca si anul trecut piata interna este in continua scadere din cauza diminuarii puterii de cumparare a populatiei pe segmentul de portelan de menaj", a declarat pentru ZF Transilvania directorul general al companiei, Ioan Voican.
Pentru acest an conducerea companiei intentioneaza sa investeasca aproximativ 500.000 de euro pentru imbunatatirea calitatii produselor, gama de obiecte comercializate cuprinzand articole din portelan pentru menaj, uz hotelier si articole decorative. Societatea detine o retea de distributie care acopera intreaga tara. In 2006 capacitatea de productie a Apulum a depasit 11.000 de tone.
Apulum exporta produsele in tarile membre ale Uniunii Europene, iar de anul trecut articolele companiei au fost lansate si pe pietele din Republica Moldova, Serbia, Ucraina, Bosnia-Hertegovina si Mexic. "Productia destinata exportului in ultimii doi ani a cunoscut un trend descendent datorita aprecierii leului in raport cu moneda europeana, astfel ca productia firmei noastre la export in 2004 a fost de aproximativ 80% din totalul ei, fata de 2006 cand am exportat 66% din marfaee, spune Ioan Voican.
Apulum a fost infiintata in anul 1970, avand ca principal domeniu de activitate producerea si comercializarea obiectelor ceramice. Numarul de angajati este de 1.700 de persoane.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO