Companii

Încă o afacere românească a fost cumpărată: Te-Rox Prod, producătorul de huse şi sisteme de siguranţă pentru scaune auto din Paşcani, fondat de Doina Cepalis, a fost preluat de grupul suedez Holmbergs. „Pentru mine care am crescut Te-Rox ca pe copilul meu, când a venit vremea unei tranzacţii am vrut ce-i mai bun şi ce-i mai sigur pentru mine şi companie.”

Încă o afacere românească a fost cumpărată: Te-Rox...

Autor: Roxana Rosu

27.11.2020, 16:12 2520

Doina Cepalis a vândut fabricile Te-Rox Prod care produc huse şi sisteme de siguranţă pentru scaunele auto pentru copii către grupul suedez Holmbergs în spatele căruia se află fondul de investiţii FSN Capital.

Grupul are trei fabrici, afaceri cumulate de 30 mil. euro şi circa 900 de salariaţi.

Antreprenoarea anunţase anterior că este în negocieri, dar spunea că vinde un pachet minoritar. Ea acum a anunţat că a vândut 100%.

„Pentru mine ca antreprenor care am creat şi crescut Te-Rox ca pe copilul meu, când a venit vremea unei tranzacţii am vrut ce e mai bun şi mai sigur pentru mine şi Te-Rox şi am vrut să nu fiu vulnerabilă, întrucât totul era nou pentru mine. Alina şi RTPR îmi fuseseră recomandaţi ca cei mai buni şi experimentaţi avocaţi de M&A din piaţă, dar până să lucrăm împreună nu ştiam la ce să mă aştept. Într-adevăr, dedicarea şi profesionalismul cu care au fost lângă mine la fiecare pas, cum mi-au explicat cu răbdare toate implicaţiile, cum au obţinut pentru mine puncte importante comercial, nu doar juridic, convingând toate părţile implicate de justeţea cererilor, cât şi nu în ultimul rând empatia pe care am simţit-o în întreg procesul, mi-au demonstrat că am ales cei mai buni avocaţi şi le mulţumesc Alinei şi echipei pentru colaborarea excelentă.”, a declarat Doina Cepalis, fondatoarea Te-Rox Prod.

După absolvirea Facultăţii de Ştiinţe Eco­n­omice din Iaşi, Doina Cepalis a lucrat mai mulţi ani în contabilitate. Ulterior, în 1990, a de­venit directorul economic al retailerului Mol­dova SA, care avea circa 200 de angajaţi şi 37 de magazine. Lanţul de magazine a fost pri­vatizat prin metoda MEBO în 1994, iar antre­prenoarea a devenit acţionar, cum­pă­rând un pachet majoritar. În 2000 cumpără 93% din acţiunile fabricii Integrata Paşcani, spe­cializată în realizarea de produse din in şi cânepă.

După şapte ani de activitate la limita re­zis­tenţei pe piaţa firelor de in şi cânepă, ofen­siva chinezilor pe piaţa europeană a dus-o la fa­liment. A reorganizat activitatea fa­bricii în trei luni, iar în mai puţin de cinci a devenit lider european pe o nişă la care puţini s-au gân­dit atunci - scaunul auto pentru copii. Cu acest nou tip de business, compania Te-Rox a ajuns să exporte în toată lumea.

Doina Cepalis a fost asistată în tranzacţie de Pwc, cu o echipă condusă de George Ureche, şi de casele de avocatură D&B Davis şi Baias şi de RTPR.

Echipa RTPR a fost formată din Alina Stăvaru (Partener), Marina Fechetă-Giurgică (Associate) şi Raluca Marcu (Junior Associate). Alături de avocaţii RTPR, o echipă de avocaţi din cadrul David & Baias a asistat cele două fondatoare ale Te-Rox Prod, Doina şi Roxana Cepalis, iar PwC a asigurat consultanţă financiară şi fiscală.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO