Companii

Aerotravel renunta la charterele operate din Timisoara si Cluj

19.07.2009, 19:57 142

Aerotravel Lufthansa City, unul dintre cei mai importanti tour-operatori de pe piata, a raportat in primele sase luni ale anului o cifra de afaceri de 13,2 milioane de euro, mai putin cu 25% fata de aceeasi perioada a anului trecut.
„In urma analizei rezultatelor obtinute dupa primul semestru, am inregistrat o scadere de 15% in numarul de tranzactii (vanzare de bilete, pachete de vacanta - n.r), transpusa intr-o scadere de 25% a cifrei de afaceri", a declarat Claudia Stan, marketing manager al Aerotravel Lufthansa City.
Compania a rulat anul trecut afaceri de 35 mil. euro, aproape 75% din incasarile firmei, al carei pachet majoritar de actiuni este detinut de Mihai David, fiind generate de segmentul corporate, restul fiind realizat pe partea de leisure.
Scaderea mai mare a cifrei de afaceri comparativ cu cea a numarului de tranzactii este data de tarifele practicate de furnizorii companiei atat pe segmentul de ticketing, cat si pe segmentul turism. „Valoarea medie a unei tranzactii in activitatea de ticketing (vanzare de bilete) se situeaza in jurul a 265 de euro, in scadere cu 16% fata de acceasi perioada a anului trecut", a precizat Stan.
In contextul economic actual, compania a suspendat operarea curselor charter catre Insula Rhodos, Grecia, cu plecare din Cluj si Timisoara. In prezent, reteaua Aerotravel are un numar de noua agentii, respectiv in Bucuresti, Brasov, Cluj-Napoca, Oradea, Ploiesti, Sibiu, Timisoara. Aerotravel detine franciza Lufthansa City Center pentru sase dintre agentii si o franciza.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO