Companii

Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu din Constanţa a fost tranzitat de doar 15.000 de pasageri în S1/2021, minus 72%

Anul trecut, companiile aeriene au fost nevoite să îşi ţină mare parte din avioane la sol, având în vedere că multe ţări din lume au impus restricţii de circulaţie, însă traficul începe să îşi revină încet-încet.

Anul trecut, companiile aeriene au fost nevoite să îşi ţină mare parte din avioane la sol, având în vedere că multe ţări din lume au impus restricţii de circulaţie, însă traficul începe să îşi revină încet-încet.

Autor: Miruna Diaconu

14.07.2021, 17:45 281

Aeroportul din Constanţa a avut în 2019, ultimul an fără evenimente deosebite în piaţă, curse săptămânale care aduceau turiştii străini în România. Acestea veneau din Tel Aviv, Paris, Viena şi Zürich. Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceau din Constanţa a fost tranzitat în primul semestru al acestui an de peste 14.700 de persoane, în scădere cu circa 72% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, conform datelor furnizate de reprezentanţii companiei. În primele şase luni ale anului trecut, numărul persoanelor care au tranzitat aeroportul din Constanţa a fost de 53.000, pe când în aceeaşi perioadă din 2019, ultimul an de dinainte de pandemie, au fost înregistraţi circa 21.500 de oameni. Cu toate că traficul înregistrat în prima jumătate a acestui an a fost mai mic decât cel din aceeaşi perioadă din 2020, reprezentanţii companiei spun că trendul este ascendent, astfel că de la lună la lună sunt înregistrate creşteri pe aeroportul din Constanţa. În iunie, numărul pasagerilor a fost de 4.307, fiind înregistrată o creştere de peste 400% faţă de aceeaşi lună a anului trecut. Tendinţa de creş­tere se poate observa şi din faptul că în luna mai numărul celor care au tranzitat aeroportul a fost puţin peste 3.000. Trebuie ţinut cont însă că în această perioadă anul trecut economia abia ieşea din lockdown şi încă nu existau reguli clare privind funcţionarea sectorului. Industria aviatică a fost extrem de afectată de restricţiile impuse ca urmare a izbucnirii pandemiei, ceea ce s-a putut observa şi în traficul total de pasageri înregistrat pe aeroportul de pe litoralul Mării Negre. Acesta a fost de 42.891 de persoane, o scădere de 68% faţă de anul anterior.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO