Companii

Aeroportul din Bucureşti a avut 5,4 milioane de pasageri în primele cinci luni, plus 8%, peste media naţională

Autor: Mădălina Dediu Panaete

19.07.2019, 09:49 641

În prima parte a anului principalul aeroport al României a avut una dintre cele mai mari creşteri din regiune.

Aeroportul Henri Coandă (Otopeni), principalul aeroport al Capitalei şi cel mai mare din România, a avut în primele cinci luni ale anului un trafic de 5,47 milioane de pasageri, arată datele asociaţiei ACI Europe, care reprezintă peste 500 de aeroporturi din 45 de ţări din Europa.

Traficul de pe Otopeni s-a majorat cu 7,9% în perioada menţionată, fiind una dintre cele mai mari majorări din regiune. Comparativ, aeroportul din Budapesta a avut aproape 5,9 milioane de pasageri, plus 7%, în timp ce terminalul din Varşovia a avut un trafic de 5,8 milioane de pasageri, în creştere cu 8,7% faţă de primele cinci luni ale anului 2018. Astfel, aeroportul din Bucureşti se apropie cu paşi repezi de cel din Budapesta, însă acesta din urmă beneficiază de un trafic de turişti mult mai mare. Budapesta a devenit una dintre cele mai vizitate capitale din estul Europei, în timp ce traficul din Bucureşti se bazează pe românii care lucrează în străinătate care pleacă în vacanţă în alte ţări şi pe oamenii de business. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO