Companii

Adrian Vascu, Veridio: Virusul economic produs de pandemie se răspândeşte galopant; avem nevoie de o economie funcţională pentru a avea un buget de stat capabil să lupte cu COVID19 şi să învingă

Adrian Vascu, Veridio: Virusul economic produs de...

Autor: Roxana Rosu

26.03.2020, 12:12 263

Măsurile economice anunţate până acum de autorităţi pentru a limita efectele negative ale pandemiei asupra companiilor şi angajaţilor sunt corecte, dar nu suficiente, având în vedere că este nevoie de o economie funcţională care să alimenteze bugetul de stat, este de părere Adrian Vascu, senior partner Veridio şi fost preşedinte ANEVAR (Asociaţia Evaluatorilor Autorizaţi din România).

”Virusul economic se răspândeşte galopant şi haotic. Haideţi sa ne trezim pentru că nu mai este timp deloc. Dacă vrem să avem un buget de stat capabil să se lupte cu COVID19 şi să-l învingă, avem nevoie de încasări, deci avem nevoie de economie funcţională care să alimenteze acest buget”.

În opinia lui, măsurile anunţate sunt de multe ori greu de aplicat. De exemplu, şomajul tehnic a creat multă confuzie şi chiar conflicte între companii şi angajaţi tocmai pentru că punerea în practică a generat mai multe întrebări decât răspunsuri. Noţiunea de “încasări” şi raportarea acestora la primele două luni ale anului sunt expresii care au generat şi ele confuzie.

”Măsurile luate au fost corecte dar nu suficiente şi că rezolvarea problemei economice e ca un puzzle care are nevoie de toate piesele pentru a forma o imagine completă. Orice piesă lipsă face rezultatul final imposibil de atins. Iar acest rezultat este funcţionarea economiei, asigurarea salariilor şi alimentarea bugetului de stat cu care vom putea lupta împotriva COVID19”..

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO