Companii

Adrian-Cătălin Bulboacă, Bulboacă & Asociaţii: Există o mare provocare între lumea riguroasă a fondurilor de investiţii, a băncilor, şi antreprenorii care trebuie să producă bani, să asigure locuri de muncă, să plătească taxe şi impozite

Adrian-Cătălin Bulboacă, Bulboacă & Asociaţii:...

Autor: Cristina Bellu

17.04.2024, 18:20 205

Reglementările stricte la care sunt supuse fondurile de investiţii şi băncile, în special în ceea ce priveşte gestionarea riscului şi a capitalului, vin să asigure stabilitatea financiară şi să protejeze interesele investitorilor şi ale clienţilor, dar în acelaşi timp pot genera pe de o parte unele constrângeri asupra activităţii lor, iar pe de altă parte pot limita accesul antreprenorilor la finanţare.

“Există o mare provocare între lumea riguroasă, profesionistă a fondurilor de investiţii, a băncilor, care trebuie să respecte riscul bancar impus la nivel european, pentru că  România nu mai este separată ci este membră a Uniunii Europene, şi antreprenorii care trebuie să producă bani, să asigure locuri de muncă, să plătească taxe şi impozite”, a spus Adrian-Cătălin Bulboacă, Managing Partner în cadrul firmei de avocatură Bulboacă & Asociaţii, prezent la conferinţa ZF IMM’24. Echilibrul IMMperfect.

Alte declaraţii:

♦ În general, IMM-urile apelează la firmele de avocatură atunci când antreprenorii îşi doresc să atragă fonduri de investiţii în antreprenoriat, să vândă afacerea parţial sau total sau în situaţiile în care urmăresc să acceseze împrumuturi bancare sau să atragă finanţări de la fonduri de investiţii specializate în acordarea de împrumuturi.

♦ Noi, în mod particular, căutăm să jucăm un rol proactiv mai ales în ceea ce priveşte întreprinderile mijlocii pentru că acolo există potenţial de creştere. Avocaţii şi consultanţii reprezintă un izvor de informaţii prin natura tranzacţiilor în care sunt implicaţi, prin accesul pe care îl au la bănci, la fondurile de investiţii, etc. Căutăm să punem în stare de dialog antreprenorii cu cei care pot să-i ajute la creşterea sau reorganizarea unei afaceri.

♦ 99,9% din clienţii noştri sunt întreprinderi mari. În mod particular, avem trei proiecte în zona întreprinderilor mijlocii – cu precădere în industria producătoare. Aici, pe lângă rolul pur de avocaţi, facem un schimb intens de idei cu privire la potenţialii parteneri economici şi structurile juridice şi economice ideale.

♦ Un aspect dificil, pe lângă finanţarea IMM-urilor, îl reprezintă găsirea formulei economice ideale pentru trecerea lor la următorul nivel.

♦ În perioada 2007-2017 am fost o firmă de avocatură care a încercat să acopere toate zonele de activitate juridică. Din 2017 am trecut printr-un proces transformaţional, am angajat consilieri cu pregătire economică, care au reorganizat firma, lucru care a înseamnat schimbarea profilului de afacere, inclusiv a numărului de angajaţi, şi am trecut către zona de consiliere. Suntem avocaţi pentru stare de război pentru că antreprenorii de astăzi sunt în stare de război. Din anii 1990 încoace România s-a aflat într-o permanentă transformare economică, socială, politică şi într-o permanentă provocare.


 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO