Companii

ADM Farm, plan de afaceri de 60 mil. euro si 1 mil. euro profit

30.05.2006, 00:00 51

Distribuitorul de medicamente ADM Farm estimeaza pentru acest an o cifra de afaceri de 60 de milioane de euro, in crestere cu 50% fata de 2005.

"Dupa primul trimestru al anului 2006, am inregistrat o crestere de 14% comparativ cu ultimul trimestru al anului trecut, evolutie care se datoreaza imbunatatirii ofertei de produse, investitiilor in personalul de vanzari, dar si rutarii eficiente a zonelor", a spus Dragos Pop, directorul general al ADM Farm.

Valoarea cifrei de afaceri inregistrata de companie in primul trimestru al acestui an a fost de 15 milioane de euro. Pentru acest an reprezentantii companiei si-au propus depasirea pragului de un milion de euro profit, dupa ce in anul 2005 aceasta a raportat un rezultat de 600.000 de euro.

ADM Farm detine depozite in principalele orase ale tarii, Bucuresti, Suceava, Craiova, Cluj, Timisoara, Brasov, Constanta, din care asigura produsele pentru cei aproximativ 3.000 de clienti pe care ii are.

Bugetul pe care compania il aloca anul acesta pentru investitii va include si sumele necesare schimbarii sediului.

"In 2005, ADM Farm a inceput constructia unui nou sediu. In acest sens vom investi 1,5 mil. euro iar noul sediu va fi situat langa Bucuresti, in comuna Pantelimon. Constructia se intinde pe o suprafata de 3.000 de metri patrati si va cuprinde depozitul de medicamente si cladirea de birouri", a afirmat Dragos Pop.

ADM Farm detine o cota de piata de 4,38%, ceea ce o plaseaza pe locul 7 in topul distribuitorilor din Romania, conform datelor Cegedim, citate de companie. ADM Farm este detinuta de Iosep Mihai Alin si Pop Dragos Nicolae.

Principalii concurenti ai ADM Farm pe piata distributiei de medicamente sunt Mediplus, parte a grupului A&D Pharma, Relad, Europharm Distributie, Farmexim, Fildas Trading, Montero sau Farmexpert.

Cu toate ca in piata au existat informatii conform carora mai multe companii europene sunt interesate de jucatorii romani, pana acum nu a avut loc nici o tranzactie pe piata de distributie de medicamente. Reprezentantii companiilor spun insa ca intrarea unor jucatori straini in perioada imediat urmatoare este inevitabila si ca numarul companiilor active se va "cerne" considerabil. Distributia de medicamente este una din cele mai fragmentate piete din Romania. In momentul de fata sunt prezente peste 50 de companii, insa numarul acestora nu va depasi zece in urmatorii cinci ani. Complementar distributiei, companiile si-au dezvoltat si propriile lanturi de farmacii, strategie care are in vedere sporirea atractivitatii pentru investitorii straini.

Vanzarile de medicamente prin intermediul farmaciilor au fost anul trecut de 3,4 miliarde de lei (circa 950 mil. euro), ceea ce reprezinta o crestere de 25% fata de anul 2004. Pe primul trimestru din 2006, acestea au totalizat aproximativ 980 de milioane de lei (275 milioane de euro).

ioana.david@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO