Companii

Activele Grampet se ridica la 225 de milioane de euro

Activele Grampet se ridica la 225 de milioane de euro
30.10.2007, 19:59 149

Grupul Grampet, care ruleaza afaceri de peste 110 milioane de euro in principal in domeniul feroviar, si-a evaluat la 225 de milioane de euro activele detinute pe piata locala, mai mult de jumatate din aceasta valoare fiind asigurata de materialul rulant.
Din grupul Grampet, controlat de Gruia Stoica, un om de afaceri foarte discret, face parte cel mai mare operator privat de marfa, Grup Feroviar Roman (GFR), precum si alte companii precum Reva Simeria, Turist Semenic sau Rovit. El controleaza si Remar Pascani. "Grup Feroviar Roman contribuie cu circa 75% la afacerile grupului. Nu as putea sa dau o valoare exacta a companiei, dar numai activele totale ale grupului se ridica la 225 de milioane de euro", a spus Stefan Garoseanu, directorul adjunct al gruplului. GFR si-a bugetat pentru acest an afaceri de 84-86 mil. euro, dupa ce in primele noua luni a rulat 60 mil. euro. Operatorul detine peste granita Bulgaria Railway Company sau Train Hungary. "Compania din Bulgaria va genera afaceri de 10-11 milioane de euro anul acesta, iar in 2008 vrem sa aducem si compania din Ungaria la nivelul actual al activitatii noastre din Bulgaria", a spus Garoseanu. GFR a participat la licitatia pentru privatizarea operatorului ungar MAV Cargo, in prima runda clasandu-se in primele trei companii. La a doua runda insa, GFR nu si-a depus oferta, intrucat compania partenera in consortiu, CFR Marfa, a renuntat sa mai participe. "Principalele noastre tinte sunt acum Slovacia si Cehia. Important in transportul feroviar de marfa este sa-ti creezi conexiunile necesare pentru a ajunge la piete importante, unde sa poti incheia parteneriate, iar in acest caz piata vizata este Germania". Compania a achizitionat anul acesta cu 16,5 mil. euro 70% din principala companie de reparatii si constructii de vagoane din Serbia, Zelvoz Smederevo, fiind in negocieri pentru a cumpara o companie din acest domeniu si in Bulgaria. In urma cu cateva luni, in echipa de management a GFR a fost adus Alexandru Farcas, fost ministru al integrarii in guvernul Adrian Nastase.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO