Companii

Acţionarii Tuborg au adus un israelian de 46 de ani în locul lui Shachar Shaine

Acţionarii Tuborg au adus un israelian de 46 de ani în locul lui Shachar Shaine

Autor: Ioana David

23.11.2010, 23:50 534

United Romanian Breweries Bereprod (URBB), producătorul berilorTuborg şi Carlsberg, l-a numit la conducerea afacerii pe HezyOvadia, care a fost în ultimii şase ani CEO al producătorului deape minerale Neviot, o companie listată la bursa din Tel Aviv, cuafaceri de 68 mil. euro anul trecut, membră a grupului CBC (CentralBotlling Company).

CBC este partenerul companiei Carlsberg în Israel şi România,conform datelor de pe site-ul Carlsberg. Din grupul CBC mai facparte şi firme precum Prigat Israel şi Coca-Cola Israel. Potrivitdatelor de la Registrul Comerţului, acţionarul unic al URBB estecompania International Breweries înregistrată în Olanda.

"Sunt convins că vom continua să atingem anual rezultate înascensiune", a spus Hezy Ovadia, care de la 1 ianuarie 2011 vaprelua mandatul de preşedinte al URBB.

Ovadia, 46 de ani, are o experienţă de 19 ani în industriabunurilor de larg consum şi a participat încă de la început laşedinţele consiliului de administraţie al îmbuteliatorului Tuborgşi Carlsberg în România, fără a fi însă membru. Reprezentanţii URBBnu au precizat clar care a fost poziţia deţinută de Hezy Ovadia încadrul companiei.

Ovadia va prelua mandatul de la actualul preşedinte ShacharShaine care ocupă această poziţie din 2004. Aflat în România încădin 1999, Shaine a mai ocupat timp de trei ani poziţia de marketingvice-president URBB şi apoi încă doi ani a fost marketing &sales vice-president URBB.

Shaine a dus compania la o cifră de afaceri de peste 100 mil.euro şi a mărit numărul angajaţilor la peste 800 de persoane,potrivit informaţiilor URBB, în condiţiile în care în 2004afacerile producătorului de bere se ridicau la 48,4 mil. euro, iarnumărul de angajaţi era de 254 de persoane.

Sub mandatul lui Shaine compania a intrat pe piaţa sucurilor şia apelor minerale. Reprezentanţii URBB nu au comunicat care va fiviitoarea poziţie ocupată de Shaine.

Shaine a fost unul dintre cei mai longevivi manageri dinindustria berii în condiţiile în care celelalte multinaţionale aufăcut în ultima perioadă schimbări importante la nivel de topmanagament.

Anul acesta, britanicul Gary Whitlie, de 53 de ani, a preluatpoziţia de preşedinte al Ursus Breweries, companie cu o cifrăanuală de afaceri de peste 280 mil. euro, aceasta fiind cea de-adoua schimbare de preşedinte prin care a trecut filiala locală aproducătorului SABMiller în ultimii trei ani, după ce Stephan MariaWeber a decis să se retragă de la conducerea companiei în ianuarie2010. Anul 2010 a marcat şi revenirea lui Mihai Ghyka la conducereaBergenbier (în trecut InBev România) după ce în martie 2008 a decissă părăsească compania la doar doi ani după ce devenise directorgeneral, ceea ce a surprins întregul mediu de business. Pe lângăschimbările intervenite în conducere, companiile din industriaberii au fost puse în situaţia de a închide fabrici şi de a trimitesute de oameni în şomaj.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO