Companii

Acţionarii Lactalis îi dau italianului Giampaolo Manzonetto un mandat de 170 milioane de euro în România

Giampaolo Manzonetto

Giampaolo Manzonetto

Autor: Mădălina Dediu Panaete

05.04.2017, 00:07 1078

Giampaolo Manzonetto, 45 de ani, un executiv cu o experienţă de 13 ani pe piaţa locală, a fost numit în funcţia de director general al Albalact, companie care a intrat în septembrie sub umbrela gi­gantului francez Lactalis.

Astfel, francezii pun sub un mana­ge­ment co­mun businessurile pe care le deţin pe plan local, în con­diţiile în care Giampa­olo Manzonetto con­duce în prezent Parmalat Ro­mânia, pro­du­că­torul su­cu­rilor Santal, Lactalis Ro­mâ­nia şi LaDorna, celălalt business din lactate deţinut de Lactalis. Manzonetto îl înlocuieşte la conducerea Albalact pe Stephane Batoux, managerul francez sub conducerea căruia Albalact a tre­cut de la o companie românească la una cu acţionariat străin.

Ultimele achiziţii au pus Lactalis pe primul loc în industria românească de lactate, care se ridică la circa 4,5 mi­liar­de de lei anual ( 1 mld. euro) şi i-a adus o cotă de piaţă de pes­te 20%, con­form calcu­le­lor ZF. În total, com­pa­niile de­ţinute în prezent de Lacta­lis (Dorna Lac­tate, Dorna SA, Albalact, Ra­răul SA, Alba­lact Lo­gistics, Par­ma­lat Ro­mânia) au afaceri de circa 170 mil. euro, con­form calculelor ZF.

Lactalis a bătut palma cu fondul de investiţii Sig­maBleyzer pentru pre­lua­rea Covalact, o altă com­panie românească cu tradiţie. Tranzacţia aşteaptă acordul Consiliului Concurenţei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO