Companii

Acţionarii grupului Romaqua, proprietar al Borsec, solicită ajutor de stat de 29 mil. lei pentru o investiţie dublă ca valoare

Antreprenori locali

Acţionarii grupului Romaqua, proprietar al Borsec,...

Autor: Georgiana Mihalache

25.09.2018, 00:07 1842

♦ Pentru prima dată numărul antreprenorilor care cer ajutor de stat în baza schemei care sprijină investiţiile cu impact major în economie este mai mare decât al multinaţionalelor.

Grupul Romaqua, cel mai mare grup cu capital privat românesc din industria băuturilor şi cel mai mare angajator din sector, a solicitat un ajutor de stat de 28,8 mil. lei pentru o investiţie totală de aproape 60 mil. lei, ara­tă cererile de acord de la Ministerul de Finanţe.

Este pentru prima dată când acţionarii Romaqua soli­ci­tă ajutor de stat pentru o investiţie. Schema de ajutor de stat (807/2014) s-a modificat începând de anul acesta, în sen­sul că valoarea minimă a investiţiei a scăzut de la 10 mil. euro la 3 mil. euro, lucru care încurajează investiţiile an­tre­prenorilor români după ce până acum investiţiile cu im­pact major în economie susţinute cu ajutoare de stat au fost realizate de multinaţionale.

Reprezentanţii Romaqua au transmis că nu pot oferi pen­tru moment mai multe informaţii legate de ajutorul de stat solicitat.

Anul acesta, în iunie, Nicolae Palfi, acţionar al Rom­aqua, a spus că Romaqua va investi între 30 şi 40 mil. euro în următorul an pentru renovarea fabricilor actuale, în noi tehnologii, dar şi pentru a dezvolta o nouă fabrică în localitatea Azuga din judeţul Braşov.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO