Companii

Acţionarii Covalact au prelungit mandatul consiliului de administraţie cu încă patru ani

Acţionarii Covalact au prelungit mandatul consiliului de...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

01.12.2015, 00:04 664

SigmaBleyzer, fondul de investiţii american care controlează producătorul de lactate Covalact, a decis prelungirea manda­tului consiliului de administraţie cu încă patru ani, conform datelor din Monitorul Oficial.

Consiliul de administraţie al companiei este format din Cornel Dănilă, directorul general al companiei, Oana Liliana Laslo, Lev Bleyzer din SUA, Valeri Iplaksii din Ucraina şi Dairy Advisory SRL, reprezentată de Radu Bugică, care este de 11 ani country manager al SigmaBleyzer Investment Group.

Dairy Advisory, care are ca obiect de activitate consultanţă pentru afaceri şi management, este şi preşedinte al consiliului de administraţie al producătorului de lactate.

În aceeaşi adunare, acţionarii Covalact au decis constituirea unei garanţii reale în vederea garantării sumei de 2,73 mil. lei, în condiţiile majorării cu 2,72 milioane de lei a valorii creditului existent de aproape 6,3 mil. lei contractat în anul 2013 la UniCredit Bank (fostă UniCredit Ţiriac Bank).

Covalact are o istorie de peste 40 de ani în producţia de lactate şi a fost achiziţionată în 2007 de fondul american de investiţii SigmaBleyzer. Din grupul Covalact mai face parte şi firma Lactate Harghita, care a fost achiziţionată de fondul american un an mai târziu. SigmaBleyzer deţine 95% din acţiunile Covalact, conform datelor furnizate anterior de Cornel Dănilă.

Covalact din Covasna a terminat anul 2014 cu o cifră de afaceri de circa 156 de milioane de lei (35 mil. euro), în creştere în lei cu 18% faţă de anul precedent, arată datele de pe mfinante.ro. 

Clasată pe locul al optulea între cei mai mari procesatori de lapte din România după cifra de afaceri, compania are două unităţi de producţie a lactatelor în Sfântu Gheorghe şi Miercurea-Ciuc, conform ultimelor date. De asemenea, deţine un depozit logistic cu o capacitate de 1.400 de paleţi deschis în 2012, conform ultimelor date.

Pe piaţa lactatelor, Covalact concurează cu companii precum Albalact, FrieslandCampina (Napolact) sau cu Fabrica de Lapte Braşov (Olympus).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO