Companii

Acţionarii Compa Sibiu iau 3 mil. euro ajutor de stat pentru o firmă nou creată care dezvoltă două hoteluri la Sibiu

Acţionarii Compa Sibiu iau 3 mil. euro ajutor de stat...

Autor: Miruna Diaconu

22.09.2021, 09:00 4755

Acţionarii Compa Sibiu, pro­ducător de compo­nen­te auto, iau 3 mi­lioane de euro ajutor de stat pentru compa­nia nou creată Arini Hospi­tality, firmă care dezvoltă do­uă ho­teluri la Sibiu sub brandurile Mercure şi Ibis.

Valoa­rea proiec­tului se ridică la 6 milioane de euro şi presupune dezvoltarea a 193 de camere sub branduri internaţionale.

Arini Hospitality este dezvolta­torul proiectului care a încheiat un contract de management cu unul dintre cele mai mari grupuri hote­liere din lume, Accor, care are pe piaţa locală o reţea de 15 hoteluri, în în Bucureşti, Sibiu, Sighişoara, Arad, Timişoara, Galaţi.

Compa Sibiu va fi garant sau co-debitor al împru­muturilor bancare solicitate de către Arini Hospitality.

Hotelul Mercure Sibiu Sub Arini Park ar urma să fie deschis în 2022 şi va avea o capacitate de cazare de 121 de camere, pe când ibis Sibiu Sub Arini Park  îşi va deschide uşile pentru turişti în 2023 şi va avea 72 de camere.

Compa Sibiu a avut în 2020 o cifră de afaceri de 547 de milioane lei, în scădere cu 26% faţă de 2019, când veniturile companiei au fost de 746 de milioane lei, conform datelor Ministerului Finanţe.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO