Companii

Accenture România şi-a schimbat şeful

Accenture România şi-a schimbat şeful

Autor: Adelina Mihai

18.04.2011, 23:31 307

Andrea Multari (foto), 41 de ani, a fost numit laînceputul acestei luni în funcţia de director general al companieiAccenture România, în locul lui Maurizio Barini, care a condusoperaţiunile din 2007. Multari lucrează în cadrul Accenture încădin 1998, după ce anterior a fost angajat timp de nouă ani înmarina militară italiană. Ultima poziţie deţinută de acesta încadrul Accenture România a fost cea de manager al diviziei desoluţii tehnologice.

Accenture, care este prezentă în România prin trei divizii - unade consultanţă, integrare de sisteme şi soluţii tehnologice, una deservicii de externalizare şi una de servicii IT -, a avut în 2009 ocifră de afaceri de peste 10 milioane de euro şi 48 de salariaţiprin intermediul companiei Accenture Central Europe B.V Amsterdamsucursala Bucureşti, potrivit datelor publicate de RegistrulComerţului.

De asemenea, la Registrul Comerţului mai apare înregistratăcompania Accenture Services, cu afaceri de 10 milioane de euro în2009 şi cu 241 de angajaţi. Multari a absolvit un program demasterat în Afaceri Internaţionale. Maurizio Barini, fostul şef alAccenture România, care lucrează în cadrul grupului de peste 24 deani, a preluat funcţia de director general al Accenture pentruregiunea Danubia (Cehia, Slovacia, Ungaria şi România) şi pentruAccenture Cehia. Printre competitorii locali ai Accenture pedivizia de outsourcing se mai află companii precum Genpact, Wiprosau Emerson.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO