Companii

Acasă la Cramele Recaş în judeţul Timiş, inima unui business de 18 mil. euro – GALERIE FOTO

Acasă la Cramele Recaş în judeţul Timiş, inima unui business de 18 mil. euro – GALERIE FOTO

Acasă la Cramele Recaş

Autor: Ioana David

11.03.2012, 19:05 3546

Complexul de vinificaţie pe care producătorul de vinuri Cramele Recaş îl deţine în judeţul Timiş atrage anual circa 12.000 de turişti, care plătesc cel puţin 8 euro pentru o degustare şi o vizită. Situată în mijlocul viei , crama are o capacitate de "prelucrare" a 2.500 de tone de struguri, dar care încă nu a fost atinsă, deoarece suprafaţa pe care compania o deţine, de 970 de hectare nu poate furniza o recoltă suficientă pe o acoperi. De aceea, compania a decis să se extindă şi să mai cumpere 200 de hectare de teren în perioada următoare.

Recaş este o afacere deţinută de familia Cox, Gheorghe Iova şi Ioan Georgiu, care în trecut a aparţinut statului. Astăzi însă, investiţiile de zeci de milioane de euro au dat o faţă nouă şi au făcut din Cramele Recaş unul dintre cei mai mari producători de vin de pe piaţa locală.

Proprietarii au făcut posibilul ca sa amenajeze cama într-un stil rustic. Încă de la intrare mai multe butoaie sunt folosite drept mese, în timp ce altele aşteaptă mai mulţi oaspeţi într-un colţ. Intrarea în zona pentru degustări este în acelaşi stil. Este ca într-o pivniţa: ziduri de plată, câteva făclii pe ziduri, semiîntuneric şi....linişte. Lumânările sunt cele care lumină pe mese, iar multe feluri de brânzeturi îşi aşteaptă vizitatorii.

Zeci de vinuri pot fi degustate la Recaş, atât din producţie proprie cât şi importuri. Cele mai noi vinuri din portofoliu sunt cele din gama, Castel Huniade, care potrivit lui Ciprian Roşca, directorul comercial al companiei, a apărut "din necesitatea de a face un rebrandig la Castle Rock, care avea peste 10 ani". Gama cuprinde 4 vinuri albe, un vin roze şi trei vinuri roşii. Compania ar vrea să vândă peste 600.000 de sticle din această gamă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO