Companii

Abris Capital negociază noi achiziţii pe piaţa echipamentelor stomatologice. În urmă cu o lună fondul de investiţii a cumpărat firma Dentotal Protect, unul dintre cei mai mari jucători ai pieţei de profil

Abris Capital negociază noi achiziţii pe piaţa...

Autor: Cristina Roşca

22.07.2019, 08:00 602

Fondul de investiţii Abris Capital a demarat deja mai multe discuţii pentru preluarea unor jucători de pe piaţa echipamentelor stomatologice la doar o lună de la achiziţia Dentotal Protect, potrivit surselor ZF. Printre ţinte se numără şi firma Alligator Dent, cu afaceri de peste 10 mil. lei anul trecut, mai spun sursele din piaţă. Oficialii de la Abris nu au dorit să comenteze informaţia.

Ei au declarat însă că sunt interesaţi de noi achiziţii pe această piaţă. „Sub noua structură de acţionariat, Dentotal va lucra la consolidarea şi creşterea cotei sale de piaţă, atât organic, cât şi prin noi achiziţii“, potrivit anunţului făcut de fond în momentul preluării Dentotal.

Decizia Abris de a face noi achiziţii pe această piaţă unde abia a cumpărat o primă companie vine în contextul în care un fond de investiţii pariază pe un business pe o perioadă limitată de 4-5 ani (în medie), pentru ca apoi să vândă mai departe în câştig. Astfel, în această perioadă de 4-5 ani fondul trebuie să crească businessul suficient pentru ca acesta să devină atrăgător pentru un investitor, fie strategic, fie financiar.

Piaţa echipamentelor stomatologice din România este puternic fragmentată, cu multe afaceri antre­pre­noriale de dimensiuni mici şi medii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO