Companii

AAylex, producătorul puilor Cocorico, vrea să fuzioneze toate firmele din grup sub numele AAylex One, un jucător european cu un capital social de peste 50 mil.euro şi active totale de aproape 300 mil.euro. NNDKP asistă în legătură cu aspecte complexe de finanţare si drept corporativ

AAylex, producătorul puilor Cocorico, vrea să fuzioneze...

Autor: Roxana Rosu

25.08.2021, 11:37 655

Grupul AAylex, producătorul puilor Cocorico, fondat de Bogdan Stanca, a început un proces de fuziune a tuturor companiilor sale, în vederea creării unui jucător major pe piaţa europeană, sub numele AAylex One, companie cu un capital social de peste 50 de milioane de euro şi active totale de aproape 300 de milioane de euro.

AAylex a finalizat în prima jumătate a acestui an şi preluarea Banvit Foods, unul dintre cei mai mari producători de furaje şi de “pui de o zi” din România, deţinut anterior de grupul brazilian BRF.

În prezent, grupul are peste 15 companii, care acoperă întreg lanţul de producţie şi comercializare a cărnii de pasăre, precum şi alte activităţi în zona de tehnologie şi producţie de energie verde.

“Datorită faptului că anumite companii ale Grupului AAylex au fost create şi dezvoltate de la zero, iar altele au fost achiziţionate de-a lungul timpului, este firesc acest demers administrativ pentru optimizarea tuturor fluxurilor de producţie, logistică, investiţii şi financiare”, declară Bogdan Stanca, CEO al companiei.

În ultimii 4 ani, grupul a derulat investiţii de peste 50 de milioane de euro pentru integrarea şi consolidarea întregului lanţ

Firma de avocatură NNDKP asistă AAylex în legătură cu procesul de fuziune, ca parte a unei echipe multi-disciplinare de companii de consultanţă naţionale şi internaţionale. Echipa coordonată de Valentin Voinescu, partener NNDKP, asigură consultanţă juridică în legătură cu structurarea procesului, precum şi cu alte aspecte din multiple arii de specialitate, precum corporate finance, fuziuni, dreptul muncii, dreptul mediului, proprietate intelectuală, drept imobiliar.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO