Companii

aantierul Constanta da actiuni pe datorii

20.06.2000, 00:00 8



Agentia de Valorificare a Activelor Bancare (AVAB), care a preluat datorile catre Bancorex ale aantierului Naval Constanta, intentioneaza sa le

recupereze prin conversia acestora in actiuni.

Operatiunea va fi propusa spre aprobare proprietarilor societatii in cadrul Adunarii Generale a Actionarilor (AGA) din 30 iunie. In cazul unui aviz favorabil, compania va majora capitalul social cu actiuni in valoare de 18 milioane de dolari, suma care reprezinta totalul datoriilor societatii catre AVAB.

"AVAB agreaza propunerea noastra de stingere a datoriilor aantierului Naval Constanta. Aprobarea depinde acum numai de AGA, unde trebuie ca cel putin 75% din actionari sa se pronunte favorabil. Practic, deizia este in momentul de fata, dupa un raspuns favorabil din partea FPS, in mainile SIF", a declarat pentru Ziarul Financiar Dan Mocanu, seful biroului actionariat in cadul societatii.

Compania are un capital social de 172,48 miliarde de lei, impartit in actiuni cu valoarea nominala de 25.000 lei. Pachetul majoritar de actiuni (51%) este detinut in continuare de Fondul Proprietatii de Stat (FPS). Structura actionarilor semnifcativi mai cuprinde Societatea de Investitii Financiare (SIF) Transilvania, care detine 6,84% din actiuni, si SIF Moldova, care are o participatie de circa 19% din titlurile societatii, restul titlurilor apartinand micilor investitori.

aantierul Naval Constanta activeaza in domeniul transporturilor navale, avand ca principal obiect de activitate construirea si repararea navelor maritime si fluviale.

aantierul Naval Constanta a inregistrat, in anul 1999, pierderi de 437,4 miliarde lei, si a realizat venituri totale de 510,3 miliarde lei si cheltuieli totale de 947,7 miliarde lei.

Pentru anul 2000, conducerea societatii estimeaza pierderi de 154,915 miliarde lei, venituri totale de 817,1 miliarde lei si cheltuieli totale de 972,019 miliarde lei.


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO