Companii

AAA Auto pierde 1,2 mil. euro in Romania si Olanda

01.09.2008, 23:02 29

Compania AAA Auto, care comercializeaza automobile second-hand pe piete europene precum Cehia, Polonia, Ungaria si Romania, a inregistrat in primele sase luni pierderi de 1,25 mil. euro la diviziile din Romania si Olanda, in timp ce vanzarile au atins nivelul de 6,31 mil. euro.
"Performantele diviziei (din Romania - n. red.) vor fi monitorizate atent, iar Consiliul de Administratie va analiza rezultatele si va lua o decizie privind operatiunile acestei divizii pana in iunie 2009", se arata in raportul financiar aferent primului semestru.
s-a retras de pe piata poloneza ca urmare a rezultatelor nesatisfacatoare inregistrate pe aceasta piata. In Romania, Consiliul de Administratie al AAA Auto a aprobat un plan de relansare a diviziei, care are ca scop imbunatatirea rezultatelor. Piata romaneasca are cea mai mica pondere in volumul de vanzari al grupului, de numai 2,8%
Compania a vandut in primele sase luni 845 de masini pe piata romaneasca, cu 34% sub nivelul de 1.282 unitati din perioada similara a anului trecut. Scaderea vanzarilor dealerului ceh vine in contextul in care in primele sase luni in Romania s-au inmatriculat 75.343 de autoturisme second-hand, de doua ori mai mult decat in aceeasi perioada a anului trecut. In luna iulie a acestui an, odata cu intrarea in vigoare a noii taxe de mediu importurile de masini second-hand au depasit pragul de 36.000 de unitati, dublu fata de media primelor sase luni.
Veniturile totale ale AAA Auto au scazut usor in prima jumatate a anului, de la 222,8 milioane de euro la 221,8 milioane de euro, iar compania a inregistrat o pierdere neta de 7,8 milioane de euro, fata de un profit de 2,8 milioane de euro in intervalul corespunzator din 2007.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO