Companii

A1 Industrial Park mai inghite 200 mil. euro

04.03.2008, 20:17 48

Cefin Real Estate, divizia de investitii imobiliare a grupului Cefin, va investi 200 de milioane de euro in parteneriat cu fondul de investitii australian Valad - fostul Teesland iOG - pentru dezvoltarea proiectului A1 Industrial Park, achizitionat anul trecut de Teesland iOG.
Ulterior denumirea proiectului a fost schimbata in A1 Business Park.
Proiectul va fi dezvoltat prin intermediul firmei Cheuro, formata in urma unui joint-venture dintre cei doi investitori.
Reprezentantii Cefin Real Estate nu au putut fi contactati pana la inchiderea editiei pentru mai multe detalii, insa vor face un anunt oficial in cursul zilei de astazi. Fondul britanic Teesland a achizitionat, anul trecut, cu 70 de milioane de euro, proiectul A1 Industrial Park, dezvoltat de Cefin in zona autostrazii Bucuresti-Pitesti. A1 Industrial Park va fi finalizat in anul 2009 si va avea o suprafata construita de 300.000 de metri patrati.
Teesland iOG a declarat in momentul preluarii parcului industrial ca are in vedere continuarea investitiilor in parcuri industriale in Romania, in parteneriat cu Cefin sau independent. Ei anuntau investitii de 70 de milioane de euro in urmatoarele 12 luni in Romania.
Reprezentantii Cefin Real Estate au declarat recent ca vor extinde conceptul de parc industrial dezvoltat in Bucuresti, impreuna cu fondul de investitii Teesland iOG, in patru orase din provincie printre care se numara Aradul si Timisoara.
Cefin Real Estate Romania a fost infiintata in anul 1998, ca divizie de investitii imobiliare a Cefin Romania. Pe langa Cefin Logistic Park, compania activeaza in sectorul rezidential, birouri si spatii comerciale, valoarea investitiilor realizate pana in prezent depasind 400 de milioane de euro.
Teesland iOG, fond britanic de investitii imobiliare, este cotat la Bursa din Londra. Activele administrate de fond depasesc 4,6 miliarde de euro, iar activitatea acestuia vizeaza in special proprietatile industriale.
Fondul si-a schimbat denumirea dupa ce anul trecut a fost preluat de catre grupul australian Valad, care intentioneaza sa-si extinda astfel activitatea in Europa. Valad gestioneaza fonduri in valoare de peste
20 de miliarde de dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO