Companii

A scăzut, dar nu suficient. Cât de mult depindea Electroargeş de Kärcher

A scăzut, dar nu suficient. Cât de mult depindea...

Autor: Cristina Roşca

28.12.2021, 00:00 3739

Cât de mult depindea Electroargeş de Kärcher? De la 96% la 85% dependenţă în 3 ani. Încă din 2016 conducerea Electroargeş spunea că e periculoasă dependenţa de un singur client, dar nu a făcut nimic să schimbe asta.

Producătorul de aspiratoare Electroargeş din Curtea de Argeş a anunţat recent că renunţă la 200 de angajaţi cu contract de muncă temporară. Vestea a venit la doar câteva săptămâni după ce compania românească a postat pe bursă că nemţii de la Kärcher au reziliat contractul cu producătorul de electrocasnice local. Rezilierea este cu atât mai importantă cu cât contractul dintre Electroargeş şi Kärcher reprezenta 85% din businessul companiei locale.

Dependenţa faţă de Kärcher a scăzut uşor în ultimii ani, de la peste 95% în 2018 sau în 2015-2016, la 92% anul trecut şi respectiv la 85% în prima jumătate din acest an. Această scădere a ponderii contractului cu Kärcher în total business nu a fost suficient de rapidă pentru ca rezilierea să nu lovească din plin afacerea românească din domeniul producţiei de electrocasnice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO