Companii

A început cu o afacere la parterul unui bloc şi a ajuns la o reţea cu 12 unităţi şi o cifră de afaceri de 11 milioane de lei

Cristiana Ungureanu

Cristiana Ungureanu

Autor: Georgiana Mihalache

05.10.2017, 00:07 1679

Cristiana Ungureanu, o farmacistă care a înfiinţat în urmă cu 20 de ani Farmacia Forte Vita Farm, o afacere de familie din Piteşti, mizează în continuare pe extindere, după ce a ajuns să controleze 12 unităţi şi vrea să dea afacerea mai departe către fiul său, care a urmat profesia de farmacist.

„Băiatul meu a urmat drumul acesta, el este lângă mine în farmacie din clasa întâi, a crescut acolo. A mers la Facultatea de Farmacie şi în 2014 a devenit farmacist. Pentru el am făcut un efort financiar şi am cumpărat licenţe. Într-un singur an am cumpărat licenţe în oraş cu credit de la bancă şi a venit şi el. Este o afacere de familie, am adunat lângă mine per­soanele apro­piate să lucrăm îm­preună“, a spus Cristiana Ungureanu pentru ZF.

Ea a menţionat că lipsa farmaciş­ti­lor pe care a simţit-o în momentul în care a început extinderea numărului de uni­tăţi a determinat-o să aducă per­sonal din oraşele vecine, acolo unde existenţa facultăţilor de farmacie a dus la saturarea pieţei.

Farmaciile Forte Vita Farm au ajuns la 12 unităţi, şase la sate, şase la oraş, iar anul trecut busi­nes­sul a ajuns la 11,4 mil. lei, la acelaşi ni­vel din 2015. Piaţa este dominată de lanţurile Catena, Sensiblu sau Dona.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO