Companii

A&D Pharma si-a intarit echipa cu executivi din investment banking sau de la giganti mondiali din farma

A&D Pharma si-a intarit echipa cu executivi din investment banking sau de la giganti mondiali din farma

Dragos Dinu, CEO A&D Pharma

18.09.2007, 16:49 61

Pe lista companiilor la care au activat noii manageri numiti de A&D Pharma la nivel international se numara gigantii Pfizer sau Bayer, divizia de investment banking a Dresdner Bank sau Celesio, unul dintre liderii europeni pe piata de distributie.
Echipa internationala de management a A&D Pharma s-a conturat in prima jumatate a acestui an, cuprinzand in acest moment cinci persoane. Astfel, David Ebsworth, care are o experienta de peste 25 de ani in industria farmaceutica in cadrul unor companii precum Pfizer si Bayer, a fost numit presedinte executiv al A&D Pharma, fiind responsabil pentru dezvoltarea grupului in Romania si pe plan international.
"Sunt deja cinci oameni in echipa internationala care au inceput sa analizeze si posibilitatea unor investitii greenfield si nu doar a unor achizitii sau fuziuni. In cazul unui greenfield investitia initiala este mai mica, iar unul dintre avantaje este ca poti sa implementezi un model de business care deja functioneaza. Este mai usor asa decat prin schimbarea unor mentalitati", a declarat Dragos Dinu, CEO al A&D Pharma.
Roger de Bazelaire, noul CFO al grupului, a lucrat in cadrul unor companii precum Dresdner Kleinwort Capital (divizia de investment banking a Dresdner Bank), ca CFO al Companiei Nationale Poloneze de Telecomunicatii sau ca senior vicepresident, strategy and finance a Altimo, o companie de investitii din Moscova. El ii succede in functie lui Florin Buligoanea, care a fost CFO al grupului incepand cu ianuarie 2002.
Charles Gloor, care furnizeaza servicii de consultanta grupului, a fost numit chief operating oficer international, fiind responsabil pentru dezvoltarea strategiei internationale a grupului. Gloor a lansat si condus AVS Health, actuala Celesio Solutions, parte a Celesio, unul din primii trei distribuitori europeni de medicamente. De asemenea, Jean Francois Picard a preluat atributiile de international human resources director, iar Urs Kamber pe cele de vicepresident al Consiliului de Administratie.
A&D Pharma deruleaza un proces de recrutare a unui vicepresedinte juridic.
Grupul farmaceutic, care reuneste distribuitorul de medicamente Mediplus si lantul de farmacii Sensiblu, isi consolideaza o echipa de management care sa traseze liniile extinderii intenationale.
Dragos Dinu a precizat ca sunt prospectate toate pietele din jur (Ucraina, Bulgaria, Slovenia, Macedonia, Croatia, Serbia si Muntenegru), nefiind avansata nicio posibila tinta pentru moment. Elantis Farm, infiintat ca un joint-venture in Moldova, ramane in momentul de fata singura prezenta externa a grupului.
Grupul a facut aceste anunturi cu ocazia publicarii rezultatelor aferente primei jumatati a anului. Astfel, in primele sase luni profitul net al A&D Pharma a crescut cu 35% fata de aceeasi perioada a anului trecut, un avans similar fiind raportat si la nivelul cifrei de afaceri, care a atins 199,1 mil. euro.
Mediplus, divizia de retail a A&D Pharma, a inregistrat in iunie o cota de piata de 19% (retail si spitale), in comparatie cu 17% in iunie 2006, potrivit datelor CEGEDIM, citate de companie. Sensiblu, cel mai mare lant de retail farmaceutic din Romania, opera la finalul celor sase luni ale acestui an o retea de 213 unitati in 51 de localitati.
La nivelul marjei de profit net, A&D Pharma a inregistrat o stagnare la 6%, dupa ce la finalul anului, acest indicator a scazut. Sensiblu a inregistrat in primele sase luni un EBITDA pozitiv, dupa ce anul trecut, aceasta divizie raportase pierdere operationala. "Nu ne-am dezvoltat agresiv la nivel de retail. Ne-am concentrat pe rentabilizarea unitatilor pe care le avem deja deschise. Nu poti sa adaugi la nesfarsit farmacii fara sa te gandesti la relocari sau la inchiderea celor pentru care chiriile au devenit prea mari", a spus Dragos Dinu, CEO al A&D Pharma.
Ultimul pret la care s-au tranzactionat titlurile A&D Pharma pe Bursa din Londra este de 17,5 euro. La acest nivel, capitalizarea companiei este de 570 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO