Companii

43% dintre companii fac angajari in urmatoarele trei luni

12.03.2008, 16:43 20

Aproape jumatate dintre companiile prezente pe piata locala (43%) intentioneaza sa creasca numarul de angajati in urmatoarele trei luni, potrivit studiului privind perspectivele angajarii de forta de munca realizat de Manpower, unul dintre cei mai mari furnizori de servicii de HR.
Cele mai optimiste perspective de angajare se inregistreaza in randul angajatorilor din constructii, domeniu in care previziunea neta de angajare este de 54%. Previziunea neta de angajare reprezinta diferenta dintre procentul companiilor care anticipeaza o crestere a numarului de angajari si procentul acelora care intentioneaza sa faca reduceri de personal.
Pe locurile doi si trei se afla angajatorii din industria extractiva, cu o previziune neta de angajare de 49%, si cei din hoteluri si restaurante, cu 46%. Doar 7% dintre companii au declarat ca vor reduce numarul de angajati. "Studiul a luat in considerare planurile de angajare ale investitorilor locali. La previziunile acestora se adauga angajarile pe care le vor face investitorii care prospecteaza piata in acest moment", spune Camelia Stanculescu, director general al reprezentantei locale a Manpower. Studiul a fost realizat pe un esantion de 841 de angajatori.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO