Companii

37 mil. euro pentru primul mall din Hunedoara

19.02.2008, 20:43 21

Compania de dezvoltare imobiliara Plaza Centers, parte a grupului israelian Europe Israel, a achizitionat un teren de 4,1 hectare in orasul Hunedoara unde intentioneaza sa construiasca un mall cu o suprafata inchiriabila de 20.000 de metri patrati.
"Estimam ca dezvoltarea proiectului va implica investitii de circa 37 de milioane de euro. Ne propunem sa incepem lucrarile de constructie la mijlocul acestui an, finalizarea fiind programata pentru primul trimestru al anului 2010", afirma oficialii Plaza Centers.
Acesta este, de altfel, primul centru comercial anuntat in Hunedoara, dezvoltatorii de pe piata fiind in cautarea unor orase neacoperite pana acum de proiecte comerciale, pentru a avea prima dezvoltare semnificativa din oras.
Hunedoara este un oras mediu, cu aproximativ 80.000 de locuitori, care pot reprezenta o piata atractiva pentru un mall de dimensiuni medii.
"Terenul este ideal plasat, de-a lungul principalului drum spre centrul orasului, avand un 'catchment area' de 500.000 de oameni in regiune", adauga reprezentantii companiei israeliene.
Plaza Centers si-a inceput activitatea in Romania in luna noiembrie a anului 2006 si are in dezvoltare sase proiecte de centre comerciale in Bucuresti, Iasi, Slatina, Miercurea Ciuc si Timisoara si, mai nou, in Hunedoara.
Pentru urmatorii cinci ani, Plaza Centers vizeaza dezvoltarea unei retele de 15 centre comerciale in Romania, au declarat reprezentantii companiei intr-un interviu acordat recent pentru ZF.
Investitiile in aceste proiecte sunt estimate la circa 800 de milioane de euro, din care 75% reprezinta valoarea proiectului Dambovita Center, dezvoltat pe platforma Casei Radio din Bucuresti.
Dezvoltatorii imobiliari se indreapta catre orase din ce in ce mai mici, dupa ce in principalele orase ale tarii, precum Iasi sau Cluj-Napoca, numarul proiectelor de centre comerciale s-a inmultit.
Astfel, orase precum Slatina, Targoviste sau Bistrita, cu o populatie de sub 100.000 de locuitori, au intrat de curand in atentia dezvoltatorilor pentru realizarea unor centre comerciale moderne.
La nivelul intregii piete, pentru urmatorii ani sunt anuntate un numar de circa 100 de centre comerciale noi, in conditiile in care numarul centrelor comerciale finalizate este de aproximativ 20 de unitati.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO