Companii

33 de firme, suspendate pentru secretomanie

09.08.2000, 00:00 17



Bursa de Valori Bucuresti a suspendat ieri de la tranzactionare 33 de societati care nu au raportat situatia financiara pe primul semestru, care trebuia predata pana cel tarziu in data de 7 august.

"Bursa a decis sa nu mai faca rabat de la asemenea situatii, pentru ca investitorii au nevoie de informatie atunci cand ea este actuala si nu mai tarziu, cand nu mai poate fi facut nimic in acest sens", a declarat pentru Ziarul Financiar Stere Farmache, directorul general al Bursei de Valori Bucuresti.

Printre cele 33 de societati care au fost suspendate de la tranzactionare ieri se numara si performere ale categoriei I, cum sunt Arctic, Azomures si Otelinox.

De la categoria a II-a au fost suspendate, printre altele, actiunile Astra Vagoane Arad, Electroputere Craiova, Mopariv Ramnicu Valcea, Panegrano Cluj-Napoca, aantierul Naval Constanta.

Suspendarea survine deciziei bursei de a aplica strict regulamentele in vederea protejarii investitorilor.

Prima masura de acest gen a fost luat de bursa in urma cu circa o luna, cand au fost suspendate de la tranzactionare 56 de societati, pe motiv ca nu au raportat rezultatele financiare aferente primului trimestru al acestui an.

"Spre deosebire de masurile adoptate in pentru neraportarea rezultatelor pe primul trimestru, cand a fost acordat societatilor in cauza un ragaz de 14 zile pentru a-si reglementa situatia, de aceasta data consideram ca zece zile sunt un interval rezonabil.

In cazul in care vor fi societati care nu vor raporta nici in aceasta perioada, Bursa va considera ca nu exista un interes real de cotare si va actiona in consecinta", a mai spus Farmache.

Bursa poate decide suspendarea, retrogradarea sau chiar eliminarea unor actiuni de la tranzactionare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO