Companii

229 de trenuri sunt anulate dintr-un total de 1947. Secţiile Bucureşti-Constanţa şi Ciulniţa-Călăraşi redeschise

229 de trenuri sunt anulate dintr-un total de 1947. Secţiile Bucureşti-Constanţa şi Ciulniţa-Călăraşi redeschise

Autor: Mirabela Tiron

15.02.2012, 11:21 85

În prezent sunt anulate 229 de trenuri din cele din 1947 de trenuri înscrise în grafic pe întreaga reţea de cale ferată, potrivit CFR.

"Măsura de anulare a mai multor trenuri are drept scop fluidizarea traficului în jumătatea de sud a ţării, precum şi intervenţia cu utilajele pentru deszăpezire", au transmis oficialii CFR.

În urma acţiunilor de deszăpezire, a fost redeschisă linia CF Ciulniţa - Călăraşi Nord, iar pe secţia Bucureşti - Constanţa a fost reluat şi traficul de călători. Pe întreaga reţea feroviară se acţionează în continuare cu utilaje pentru deszăpezire, astfel încât circulaţia feroviară să fie reluată în condiţii de siguranţă, potrivit CFR.

"În ceea ce priveşte traficul de marfă, pe raza regionalelor Constanţa şi Galaţi au prioritate trenurile care transportă produse petroliere, combustibil, produse perisabile sau materie primă pentru combinate".

Secţiile feroviare vor fi redeschise în funcţie de evoluţia condiţiilor meteorologice şi după finalizarea operaţiunilor de deszăpezire.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO