Companii

2020, anul cu cele mai multe aplicări pentru joburi din partea tinerilor. „A fost un an exploziv pentru categoria 18-24 de ani. Tinerii au înţeles că lupta nu se mai dă pentru candidaţi, ci pentru joburi“. Cele mai căutate domenii au fost ingineria, contabilitatea, marketingul, IT&C şi resursele umane

Piaţa muncii

Interviurile de angajare s-au mutat acum în zona online, iar specialiştii din HR spun că  tinerii vor fi atraşi mai ales de modul de lucru remote, iar foarte mulţi dintre ei nici nu vor avea altă opţiune, întrucât majoritatea companiilor vor continua să lucreze de acasă şi în acest an.

Interviurile de angajare s-au mutat acum în zona online, iar specialiştii din HR spun că tinerii vor fi atraşi mai ales de modul de lucru remote, iar foarte mulţi dintre ei nici nu vor avea altă opţiune, întrucât majoritatea companiilor vor continua să lucreze de acasă şi în acest an.

Autor: Alexandra Matei

21.01.2021, 17:00 251

♦ Tinerii aplică pentru joburi mult mai ţintit decât în trecut, se documentează mai mult şi se prezintă mult mai pregătiţi la interviuri.

Anul 2020 a fost anul în care s-au văzut cele mai multe aplicări pentru joburi venite din partea tinerilor din ultimii douăzeci de ani, potrivit reprezentanţilor platformei eJobs. În topul joburilor preferate de candidaţii cu vârste cuprinse între 18 şi 24 de ani au fost cele din domenii precum inginerie, contabilitate, marketing, IT&C şi resurse umane, iar cei mai mulţi dintre aceştia au optat pentru joburile full time, iar pe fondul pandemiei s-a văzut interes din partea lor şi pentru joburile remote.

Perioada cu cele mai multe aplicări la joburi prin intermediul platformelor de recrutare, spun reprezentanţii BestJobs şi eJobs, două dintre cele mai folosite astfel de platforme, a fost în toamnă, în lunile septembrie şi octombrie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO