Companii

15 companii, interesate de preluarea Avioane Craiova

24.03.2008, 20:17 23

Dosarul de prezentare a societatii Avioane Craiova, pentru care AVAS a reluat procesul de privatizare in luna februarie, a fost cumparat de 15 companii romanesti si straine, termenul limita de depunere a documentelor fiind 17 aprilie, a declarat presedintele institutiei, Teodor Atanasiu.
Companiile care au cumparat dosarul Avioane Craiova sunt grupul Saab (Suedia), Grampet Bucuresti, Aero Vodochody (Cehia), Lord Expert Consult Romania, Institutul de proiectare in domeniul aviatiei INAV Bucuresti, IMA Metav Bucuresti, Jafco Holding Romania, Pro Faur Invest Romania, Alenia (Italia), MBL Computers Bucuresti, Sabca (Belgia), Somaca-Gosselies (Belgia), SIF Oltenia, Safrom Trading Bucuresti si International Railways Systems (Luxemburg). Zece dintre acestea au platit taxa de acces la camera de date.
AVAS a reluat procesul de privatizare a Avioane Craiova, urmand ca pachetul majoritar de actiuni, de 80,9% din capitalul social, sa fie vandut prin negociere pe baza de oferte finale, imbunatatite si irevocabile.
Institutia a intrerupt in iulie 2007 procesul de privatizare, dupa ce a primit o singura oferta, depusa de un consortiu de firme romanesti, controlat de omul de afaceri Stefan Vuza.
Viitorul cumparator trebuie sa isi asume ca va pastra obiectul de activitate al firmei, AVAS urmarind prin metoda de privatizare aleasa sa maximezeze pretul de vanzare a participatiei detinute la Avioane Craiova.
Anul trecut, pierderile firmei Avioane Craiova au crescut de aproape sase ori, de la 1,25 milioane de lei in 2006 la 7,06 milioane de lei. Veniturile s-au diminuat cu 7,5%, la 24,24 milioane de lei, iar cheltuielile s-au majorat cu 14,3%, la 31,31 milioane de lei. Afacerile firmei au scazut cu 5,5%, la 23,43 milioane de lei.
Firma este unic producator de aeronave de tip militar din sistemul industriei aeronautice romanesti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO