Companii

10 sfaturi pentru tinerii manageri de la Violeta Ciurel, şeful AXA

10 sfaturi pentru tinerii manageri de la Violeta Ciurel,...
09.02.2013, 16:55 976

Ar fi greu de găsit un executiv din industria noastră de asigurări cu o experienţă mai îndelungată şi mai diversă decât Violeta Ciurel: 13 ani în zona teoretică a economiei, ca profesoară la ASE, 14 ani în ING Group, din care şase ani petrecuţi în străinătate pe poziţii de top în cadrul grupului, şi peste doi ani la conducerea operaţiunilor din România ale grupului francez AXA, scrie Business Magazin. Experienţa ei poate fi distilată în următoarele sfaturi:

 
1. Nu înseamnă că dacă eşti în fruntea unei companii, deţii adevărul absolut. Ascultă-ţi oamenii şi învaţă ce e mai bun de la fiecare.
 
2. Fă în aşa fel încât cei cu care lucrezi să dea ce e mai bun din ei. Sprijină-i în ceea ce fac. 
 
3. Autoritatea şi respectul nu vin odată cu poziţia, ci cu persoana şi cu modul în care îi respecţi, îi ajuţi pe ceilalţi şi comunici cu ei. 
 
4. Comunică deschis şi transparent cu echipa. Când transmiţi acest mesaj în companie, oamenii se simt liberi să comunice între ei şi cu tine.
 
5. Fii integru şi cinstit. 
 
6. Profesionalismul. Ca manager, poţi să ştii ce le ceri celorlalţi, poţi să înţelegi şi să ajuţi numai dacă tu însuţi ştii foarte bine businessul. 
 
7. Fii capabil să-ţi recunoşti slăbiciunile, ca să poţi să încerci să înveţi. Cere feedback.
 
8. Inspiră-le oamenilor încredere prin exemplul tău, arătându-le că faci lucruri pe care pot să le aprecieze.
 
9. Să ai un obiectiv foarte clar în business, astfel încât echipa să ştie că toţi lucrăm pentru acelaşi lucru. 
 
10. Să nu ceri lucruri imposibile, sau într-un orizont de timp imposibil de atins. 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO