CES 2012

CES 2012 de la Las Vegas: care au fost gadgeturile de Oscar? GALERIE FOTO

CES 2012 de la Las Vegas: care au fost gadgeturile de Oscar?

CES 2012 de la Las Vegas: care au fost gadgeturile de Oscar?

Autor: Adrian Stefan Seceleanu

16.01.2012, 00:04 2439

Camera foto Fujifilm X-Pro1

Cea mai bună cameră foto a fost desemnată Fujifilm X-Pro1, primul model mirrorless din portofoliul companiei, care este adresată utilizatorilor profesionişti. Camera include mai multe inovaţii, precum un nou senzor sau un vizor hibrid.

Platforma soft QNX pentru maşini

Compania QNX (deţinută de Blackberry) a prezentat la CES o platformă soft care, odată instalată la bordul unei maşini, poate asigura o conectare rapidă şi uşoară a smartphone-urilor sau îmbu­nătăţi calitatea sunetului pentru apeluri.

Smartphone-ul Nokia Lumia 900

Nokia Lumia 900 are un ecran capacitiv ClearBlack AMOLED de 4,3 inchi, o cameră foto de 8 megapixeli cu optică de la Carl Zeiss, bliţ dual cu leduri, conectivitate 4G şi un procesor single-core Qualcomm Snapdragon la 1,4GHz.

Imprimanta makerBot Replicator

Câştigătorul categoriei tehnologii emergente este un gadget realizat de compania makerBot, respectiv Replicator - prima imprimantă din lume care poate tipări obiecte în două culori diferite. Imprimanta are un preţ între 1.800 şi 2.000 de dolari.

Recorderul digital Simple TV

Câştigătorul categoriei sisteme audio şi home theater este Simple.TV - un recorder video care permite accesarea în anumite condiţii a programelor de televiziune de pe iPad sau Google TV.

Ultrabook-ul HP Envy 14 Spectre

HP e marele câştigător la categoria calculatoare cu Envy 14 Spectre, un ultrabook "împachetat" practic în sticlă Gorila Glass (aceeaşi ca pe iPhone). Envy 14 Spectre are o grosime de 20 mm, ecran de 14 inchi şi va costa 1.400 de dolari în cea mai ieftină configuraţie.

Aplicaţia BlueStacks pentru Windows 8

Câştigătorul categoriei soft este BlueStacks - o aplicaţie care le va permite utilizatorilor să ruleze aplicaţii Android pe Windows 8.

Routerul D-Link Amplifi HD Media Router 3000

Când va fi lansat pe piaţă la finalul acestei luni, routerul D-Link va fi primul de pe piaţă cu suport USB 3.0 şi cu funcţii cloud.

Tableta Asus Memo 370T

Cnet a stabilit câştigătorul la categoria tablete luând în calcul preţul de doar 250 de dolari al tabletei Asus, în condiţiile în care această tabletă are procesor quad-core, Android 4.0, 1 GB de RAM, stocare de 16 GB, cameră de 8 MP şi port HDMI.

Televizorul LG 55EM9600 OLED TV

Câştigătorul - un TV LG cu ecran OLED de 55 de inchi (140 cm), are o grosime de doar 4 mm şi o ramă aproape invizbilă şi, cel mai important - potrivit Cnet, şi o dată de lansare - trimestrul al treilea din acest an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO