Campioni in Business

VIDEO - Nacu, Enterprise Investors: Vrem să creăm o voce comună pentru antreprenorii români

Autor: Adrian Voicu

24.11.2011, 19:47 191

"Vrem să creăm o voce comună pentru toţi antreprenorii români, pentru că ei sunt creatori de valoare şi de locuri de muncă, reuşind să tragă înainte nu numai instituţia, ci un întreg sector", este de părere Cristian Nacu, partener în cadrul Enterprise Investors.

"Atunci când multinaţionalele se vor retrage din economie, ei sunt cei care vor rămâne aici şi vor continua să aducă bani", a declarat Nacu în cadrul galei "Campioni în Business", organizată de Ziarul Financiar în colaborare cu Enterprise Investors şi BCR.

Asemenea antreprenorilor polonezi, antreprenorii români au o cultură antreprenorială dezvoltată în regiune, pentru că ei au fost "nevoiţi" să se descurce cu resursele proprii.

Enterprise Investors, companie de origine poloneză, este unul dintre cei mai mari administratori de fonduri de private-equity din regiune, cu peste 120 de investiţii în valoare de 1,4 miliarde de euro în Europa de Est, dintre care 200 de milioane de euro în România. Printre investiţiile Enterprise Investors în România se numără lanţul de supermarketuri Profi, producătorul de materiale de construcţii Macon sau producătorul de software Siveco.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO