Business Travel

Wizz Air - principalul operator aerian din Europa Centrală şi de Est - renunţă la planul de a mări capacitatea de zbor a avioanelor. Acţiunile, în scădere cu 7,2%

Wizz Air - principalul operator aerian din Europa...

Autor: Eduard Ivanovici

01.09.2020, 13:48 5384

Compania aeriană low-cost Wizz Air a renunţat la planurile prin care intenţiona să majoreze capacitatea de zbor la 80% în următorul trimestru în contextul noilor restricţii de circulaţie din Europa, notează Bloomberg.

Anunţul vine la câteva săptămâni după ce Wizz a declarat că va mări numărul de zboruri.

Până la sfârşitul anului, operatorul ungar se va menţine în jurul nivelului actual de 60% . Acţiunile companiei au scăzut în dimineaţa zilei de 1 septembrie cu până la 7,2%.

Noile măsuri adoptate în Ungaria au forţat operatorul să îşi regândească planurile. Autorităţile au închis graniţele ţării pentru toţi călătorii străini într-un efort de a controla numărul de infecţii cu COVID-19. De marţi, locuitorii Marii Britanii au voie să intre în Ungaria doar dacă au permis de şedere sau viză, sau dacă intenţionează să viziteze ţara cu un membru al familiei care este cetăţean ungar.

Până acum, ţara a raportat 6.257 de cazuri cu coronavirus şi 616 decese.

Luna trecută, Ryanair – cel mai mare operator low-cost din Europa – a redus capacitatea de zbor cu 20% pentru lunile septembrie şi octombrie.

În plus, compania aeriană SAS a raportat săptămâna trecută pierderi masive – 199 mil. euro – pentru al treilea trimestru al anului fiscal în condiţiile în care reducerile de costuri nu au reuşit să amortizeze şocul suferit de industria turismului.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO