Business Travel

Ungaria a lansat o campanie de susţinere a turismului intern pe timp de pandemie în care mizează pe siguranţă

Ungaria a lansat o campanie de susţinere a turismului...

Autor: Bogdan Cojocaru

11.06.2020, 00:05 1151

Relaxarea restricţiilor de circulaţie şi venirea sezonului estival au încurajat statele europene să se arunce într-o competiţie internaţională pentru atragerea turiştilor. 

În Ungaria, oficialii guvernamentali, agenţia de stat pentru turism şi cele mai mari companii de transport pe distanţă lungă au lansat o campanie de promovare a turismului intern, scrie agenţia de ştiri a guvernului MTI.

„Regiunea central-europeană a devenit mai sigură, luând în considerare numărul redus de noi infecţii cu coronavirus, însă după o perioadă de risc ridicat este poate cel mai sigur să vă petreceţi concediile în Ungaria“, le-a spus ungurilor Gergely Gulyas, şeful biroului premierului Viktor Orban. Scopul campaniei „Călătoriţi în siguranţă cu noi“ este de a-i încuraja pe maghiari să-şi facă „vacanţele acasă, sau cel puţin şi acasă“, a adăugat oficialul.

Pentru reducerea impactului crizei create de COVID-19 asupra industriei de turism interne, care s-a prăbuşit cu 95%, chiar dacă numărul de înnoptări ale străinilor a scăzut cu 99%, va trebui solidaritate în următoarele luni, a spus Gulyas.

Directorul general al Agenţiei pentru turism Zoltan Guller a menţionat că industria turistică generează 13% din PIB-ul Ungariei şi asigură traiul pentru 400.000 de familii.

Datele pentru primele trei săptmâni ale lunii mai, când restricţiile introduse pentru limitarea pandemiei au fost relaxate, arată o creştere de 30% a afacerilor spaţiilor de cazare comerciale din afara capitalei, a spus Guller, sugerând că aceste hoteluri şi pensiuni ar putea funcţiona la o capacitate de 70% în lunile de vară.

Dar pentru ca acest lucru să fie posibil este necesar ca ungurii să îşi petreacă vacanţele în Ungaria, nu numai pentru că vor fi în siguranţă în ţară, ci şi pentru a sprijini traiul câtorva sute de mii de familii maghiare, a adăugat el.

Robert Homolya, preşedinte şi CEO al companiei feroviare de stat MaV, a asigurat că toate trenurile de pasageri MaV sunt dezinfectate zilnic şi că toţi pasagerii şi conductorii de tren trebuie să poarte măşti. El a mai spus că MaV va lăsa un loc gol pentru fiecare pasager în trenurile spre Lacul Balaton în lunile de vară.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO