Business Travel

Una dintre cele mai mari companii aeriene din Europa raportează pierderi de aproape 200 de milioane de euro în ciuda liniilor de creditare gratuite oferite de autorităţi

Una dintre cele mai mari companii aeriene din Europa...

Autor: Eduard Ivanovici

25.08.2020, 13:59 707

Compania aeriană SAS – una dintre cele mai mari din Europa – a raportat pierderi masive pentru al treilea trimestru al anului fiscal în condiţiile în care reducerile de costuri nu au reuşit să amortizeze şocul suferit de industria turismului, conform CNBC.

Operatorul, deţinut de guvernul Suediei şi al Danemarcei, a declarat că pierderile pentru perioada mai-iulie se ridică la 2,07 miliarde de coroane suedeze (199,27 mil. euro), comparativ cu un profit de 1,49 miliarde de coroane suedeze (144 mil. euro) anul trecut. Între timp, vânzările au scăzut de la 1,29 miliarde de euro la 241 de milioane de euro.

La jumătatea lunii martie, Suedia şi Danemarca anunţau că oferă aproximativ 250 de milioane de euro sub forma unui credit garantat către SAS, în timp ce Stockholmul oferea încă 300 de milioane altor operatori pentru a ajuta sectorul să nu intre în faliment. În aceeaşi perioadă, compania anunţa că va concedia temporar 90% din forţa totală de muncă – 10.000 de angajaţi – şi va anula mai multe zboruri.

„În timpul celui de-al patrulea trimestru, vom continua intensificarea producţiei şi estimăm să atingem 30-40% din numărul de locuri disponibile pe kilometru (numărul locurilor disponibile dintr-un avion înmulţit cu numărul de kilometri parcurşi) din 2019 până la sfârşitul lui T4”, a declarat CEO-ul Rickard Gustafson.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO