Business Travel

Turismul la al doilea val de scăderi: Toţi indicatorii, la jumătate. Numărul de sosiri ianuarie-octombrie, doar 5,6 milioane

Turismul la al doilea val de scăderi: Toţi indicatorii,...

Autor: Miruna Diaconu

04.12.2020, 16:30 108

♦ Numărul sosirilor înregistrate în structurile de primire turistică  în perioada ianuarie – octombrie a fost de 5,6 milioane, în scădere cu 51% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

În luna octombrie, doar 490.000 de turişti şi-au făcut vacanţele în România, astfel cu 54,5% mai puţin faţă de aceeaşi lună a anului trecut, con­form datelor Institutului Naţional de Statistică. Scăderea numărului de sosiri  în unităţile de cazare a fost mai mare faţă de lunile anterioare.

După o scădere de peste 98% în luna aprilie, lucrurile au început să îşi revină treptat, astfel că în luna august numărul sosirilor a înregistrat doar o scădere de 30%. În luna octombrie, numărul sosirilor înregistrate în unităţile de cazare a suferit o scădere de 54,5%, astfel că poate fi observată o nouă cursă a scăderilor în ceea ce priveşte turismul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO