Business Travel

Tranzacţie cu discount: IAG, proprietarul British Airways, a cumpărat compania aeriană spaniolă Air Europa pentru 500 milioane de euro, jumătate din preţul anterior pandemiei

Tranzacţie cu discount: IAG, proprietarul British...

Autor: Alex Ciutacu

21.01.2021, 13:00 117

International Airlines Group (IAG), care deţine Iberia şi British Airways, va cumpăra compania aeriană spaniolă Air Europa pentru suma de 500 de milioane de euro, după ce pandemia a redus preţul la jumătate, potrivit Reuters.

Mai mult, IAG a inclus o clauză care prevede că nu va plăti preţul pentru tranzacţie decât peste şase ani, au anunţat companiile într-o declaraţie de presă.

Pandemia de Covid-19 a lovit puternic industria aeriană. Prima dată când cele două părţi s-au înţeles pentru tranzacţie, în noiembrie 2019, valoarea acesteia era de 1 miliard de euro.

Pe parcursul crizei, Air Europa a fost sprijinită prin împrumuturi acordate de holdingul industrial SEPI, controlat de statul spaniol.

În ultimul an, IAG a anunţat că vrea în continuare să cumpere Air Europa, însă nu mai stă la fel de bine din punct de vedere financiar, ceea ce a dus la clauza cu amânarea plăţii.

Tranzacţia va fi încheiată în a doua jumătate a anului 2021 şi are nevoie de aprobarea Comisiei Europene

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO