Business Travel

Staţiunea Mamaia în weekend: restaurante pline, şezlonguri ocupate şi maşini de lux în parcări la cinci stele. Galerie FOTO

Galerie FOTO

Galerie FOTO

Autor: Mirabela Tiron

25.07.2016, 13:24 3767

Hotelurile din staţiunea Mamaia, cea mai populară de pe litoral, au funcţionat la capacitate maximă în weekend, deşi preţul unei nopţi de cazare a variat între 350 de lei şi chiar 1.500 de lei. Aproape toate şezlongurile de pe plajă erau ocupate iar restaurantele erau pline sâmbăta seara. Parcarea hotelului Vega, cel mai scump din staţiune, arată ca o expoziţie de maşini de lux, în faţa unităţii de cazare erau parcate maşini precum Porsche, Jaguar, Mustang, Ferrari şi mai multe BMW-uri şi maşini Mercedes Benz.

Cu greu se mai găseau locuri libere în restaurantele de pe faleza din Mamaia, în faţa localului Sago, unde bucătarii pregăteau mâncarea în aer liber, mai mulţi turişti aşteaptau să se elibereze o masă. În staţiune, preţul unei sticle cu apă plată (la jumătate de litru) începe de la 4 lei, în timp pentru un fel principal la  prânz (piept de pui la grătar cu cartofi prăjiţi) preţul începe de la 25 de lei.

Deşi este cea mai scumpă staţiune de pe litoralul românesc, hotelierii nu duc lipsă de turişti. La hotelurile de pe plajă, precum Lido, Comandor, Hawaii sau Modern nu mai erau camere libere pe site-ul de rezervări booking.com.

Cererea foarte mare pentru cazare i-a determinat pe mulţi  antreprenori să continue să construiască în zonă. Intrarea în Mamaia Nord arată  practic ca un şantier, cu blocuri în construcţie. Mohammad Murad ridică un nou hotel, lângă complexul Phoenicia Holiday Resort. În apropiere, în zona cluburilor de pe plajă, dezvoltatorul imobiliar De Silva Properties are mai multe blocuri în construcţie, lângă alte apartamente ce sunt de vânzare sau de închiriat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO