Business Travel

Spania, ţară care se bazează masiv pe turism, numără pierderile din 2020: Numărul vizitatorilor a scăzut cu aproximativ 75% faţă de anul trecut

Spania, ţară care se bazează masiv pe turism, numără...

Autor: Eduard Ivanovici

08.09.2020, 14:42 350

Turismul a fost una dintre cele mai afectate industrii în timpul pandemiei de coronavirus, fapt ilustrat în Spania, unde numărul de vizitatori a scăzut în iulie cu 75% faţă de aceeaşi lună a anului trecut, scrie Euronews.

Ultimele rezultate lovesc din plin economia de vreme ce peste 12% din produsul intern brut (PIB) a venit din turism în 2018 şi 2019.

Autorităţile spaniole au implementat una dintre cele mai dure serii de restricţii în luna martie, sperând să salveze sezonul estival. Însă infecţiile au crescut semnificativ odată cu relaxarea măsurilor de distanţare socială, iar focarele de COVID-19 au rezultat în cel mai prost sezon turistic din ultimele decenii.

Potrivit Institutului Naţional de Statistică din Spania, doar 2,5 milioane de turişti au vizitat ţara în iulie, cu 75% mai puţin decât anul trecut, când s-au raportat 10 milioane de vizitatori. De altfel, datele vin după ce autorităţile nu au raportat niciun turist în perioada de carantină cuprinsă între martie şi iunie.

Ţări precum Marea Britanie şi Germania – care contribuie semnificativ la veniturile industriei spaniole din turism – au impus măsuri de carantină pentru cei care se întorc din statul iberic. Totuşi, turiştii de la graniţa cu Franţa au continuat să viziteze Spania, înregistrându-se 600.000 de călători în luna iulie. Totuşi, numărul reprezintă o scădere de 58,4% faţă de aceeaşi lună din 2019.

Raportându-ne la numărul de turişti din Germania şi Regatul Unit, ratele au scăzut cu 65,2% şi, respectiv, 82,5%. Regiunile cu cele mai grave scăderi sunt Catalonia (-81,6%) şi Madridul (87,8%).

Până acum, Spania numără peste 525.000 de infecţii cu coronavirus şi aproape 30.000 de decese.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO