Business Travel

Românii cheltuiesc în medie 32 euro pe o noapte de cazare în România, de două ori mai puţin decât cheltuie în Grecia

Românii cheltuiesc în medie 32 euro pe o noapte de...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

13.02.2019, 19:10 264

Aproximativ 87% din perioada de vacanţă este petrecută de români în ţară, următoarele destinaţii în preferinţe fiind Italia (3,5%) şi Grecia (1,5%) arată datele Eurostat aferente anului 2016, ultimele disponibile.

Însă, la capitolul cheltuieli de cazare, românii cheltuie de două ori mai mult în străinătate. Astfel, datele Eurostat arată că în medie un român cheltuie pe o noapte de cazare 32 de euro în România şi petrece în medie 3,6 nopţi. În Italia, un român plăteşte 41 de euro pe o noapte de cazare şi petrece 8,6 nopţi. Pe de altă parte, în Grecia românii cheltuiesc în medie 68 de euro pe cazare şi aleg să stea în medie 6,5 nopţi. Astfel, românii aleg să petreacă o vacanţă mai lungă în străinătate şi să plece o dată sau de câteva ori pe an într-o vacanţă în ţară. În plus, România se află pe ultimul loc în UE în ceea ce priveşte numărul de nopţi petrecute în hoteluri şi pensiuni de turişti locali, dar şi străini.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO