LIVE: Acum la ZF Live. Ce înseamnă un club privat de matematică interactivă şi cum vrea să se extindă în franciză
Business Travel

România a fost vizitată în primele nouă luni de peste două milioane de turişti străini care au cheltuit 4,6 miliarde de lei

Peste două milioane de turişti străini au vizitat România în primele nouă luni ale anului, cheltuielile acestora ridicându-se la 4,6 miliarde de lei,  principalele motive ale sejurului fiind  afacerile şi conferinţele, potrivit datelor publicate vineri de INS.

Turiştii nerezidenţi sosiţi în România au cheltuit în medie 2.159,8 lei/persoană.

Principalul motiv al sejurului au fost afacerile, participarea la congrese, conferinţe, cursuri, târguri şi expoziţii (58,3% din numărul total de turişti nerezidenţi), cheltuielile acestora reprezentând 60,4% din total.

Cel de al doilea motiv al sejurului au fost călătoriile în scop particular (41,7% din numărul total de turişti nerezidenţi), dintre acestea evidenţiindu-se călătoriile pentru vacanţe (64,5%). Călătoriile în scop particular includ călătoriile pentru vacanţe, cumpărături, evenimente culturale şi sportive, vizitarea prietenilor şi rudelor, tratament medical, religie, tranzit şi alte activităţi.

Din totalul cheltuielilor pentru afaceri, ponderea cea mai mare o reprezintă cheltuielile pentru cazare (52,2%), fiind preferată în special cazarea cu mic dejun inclus (89,3%).

Cheltuielile în restaurante şi baruri au avut o pondere de 18,8%, iar cele pentru cumpărături au reprezentat 12,4%.

Din totalul cheltuielilor pentru cumpărături, 42,5% au reprezentat cheltuielile pentru cumpărarea alimentelor şi băuturilor, urmate de cheltuieli pentru cumpărarea de cadouri şi suveniruri 35,1%. Cheltuielile pentru închirierea de autoturisme au avut o pondere de 52,9% din totalul cheltuielilor pentru transport, iar cheltuielile pentru acces în parcuri de distracţii, târguri, cazinouri, săli de jocuri au reprezentat 47,5% din totalul cheltuielilor pentru recreere.

Din totalul nerezidenţilor sosiţi în România, 49,5% şi-au organizat sejurul prin agenţii de turism, iar 32,1% ṣi-au organizat singuri sejurul.

Principalul mijloc de transport utilizat pentru a sosi în România a fost avionul (77,0% din numărul total de turişti). Autoturismele proprii au reprezentat 12,5%, urmate de autocare şi autobuze cu 7,9%, alte mijloace ( tren, ambarcaţiuni fluviale, autoturisme închiriate, motociclete etc.) 2,6%.

Numărul total de nerezidenţi cazaţi în structurile de cazare turistică colective în trimestrul al treilea din 2017 a fost de 960.500, iar cheltuielile acestora s-au ridicat la peste două miliarde de lei.

 

Etichete: TURISM,STATISTICI,

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.