Business Travel

Primul ajutor de stat în Europa: Guvernul de la Oslo ajută operatorul Norwegian Air. Compania spune că se îndreaptă spre colaps dacă nu primeşte mai mult şi vrea să concedieze 5.000 de persoane

Primul ajutor de stat în Europa: Guvernul de la Oslo...

Autor: Alex Ciutacu

13.03.2020, 17:43 470

Guvernul norvegian a început să ia măsuri pentru a asigura integritatea operatorului low-cost Norwegian Air, însă compania avertiezează că se îndreaptă spre colaps fără ajutor suplimentar, în contextul în care epidemia de coronavirus a provaocat daune majore sectorului de turism la nivel global în ultimele săptămâni.

În ceea ce se conturează drept primul ajutor de stat acordat de un guvern naţional pentru a ajuta industria în mijlocul pandemiei, ministerul de Finanţe al Norvegiei a decis să îngheţe taxele şi impozitele aplicate operatorilor aerieni şi a spus că negociază măsuri suplimentare, potrivit informaţiilor Reuters.

Vestea vine după ce Norwegian Air, al treilea cel mai mare operator low-cost din Europa şi unul dintre ei mai mari clienţi ai Boeing, a spus că e doar o chestiune de săptămâni până rămâne fără cash.

„Este important să primim lichiditate în următoarele săptămâni, nu în următoarele luni”, a spus Jacob Schram, CEO-ul companiei.

Compania „sângerează” cash deja de câţiva ani, însă joi a anunţat că va concedia temporar jumătate dintre cei 11.000 de angajaţi, în contextul în care mii de zboruri au fost anulate.

Norwegian Air, un pionier al low-costului peste ocean, a cerut în mod repetat ajutor guvernamental pentru industrie.

„Sunt optimist referitor la deschiderea guvernului de a ne ajuta în criza de lichiditate”, a spus Schram.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO