Business Travel

Pandemia nu a slăbit bugetul de călătorii: românii cheltuiesc în medie între 200 şi 300 de euro pe o vacanţă în afara ţării

Pandemia nu a slăbit bugetul de călătorii: românii...

Autor: Miruna Diaconu

16.12.2020, 19:00 144

♦ Numărul turiştilor care au ales să îşi petreacă anul acesta vacanţa în afara ţării a fost considerabil mai mic, dar suma cheltuită per sejur de un turist a fost aproape de nivelul anului trecut.

Pandemia nu a slăbit bugetul tu­riştilor români care au preferat totuşi anul acesta să plece în vacanţe în afara ţării. În medie, românii chel­tuiesc între 200 şi 300 de euro pe o vacanţă în afara ţării, conform calcu­lelor ZF pe baza datelor de la Institutul Naţional de Statistică şi Banca Naţională a României. În ciuda pandemiei, nu­mă­rul turiştilor români care au ales totuşi să plece în afara ţării pentru a-şi petrece vacanţa în perioada ianuarie - octombrie a fost consi­derabil mai mic faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Bugetul unei călătorii reprezintă suma cheltuită de  români în afara ţării pe lună raportată la numărul de turişti care au plecat în străinătate în perioada ianuarie-octombrie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO