Business Travel

Pandemia a şters 1 mld. euro din industria hotelieră: lipsa petrecerilor de sărbători ar putea plasa industria hotelieră sub nivelul din 2008

Pandemia a şters 1 mld. euro din industria hotelieră:...

Autor: Miruna Diaconu

19.11.2020, 16:45 201

♦ Atât companiile mari, cât şi businessurile mici au fost afectate anul acesta de efectele pandemiei, iar mulţi operatori economici nu doar că şi-au luat gândul de la profit, ci se chinuie să supravieţuiască.

Dacă în alţi ani, în această perioadă,  multe hoteluri sau alte unităţi de cazare erau deja rezervate pentru sărbătorile de iarnă, anul acesta pandemia a luat bucuria oamenilor de a petrece Crăciunul şi Revelionul în grupuri mari. Multe rezervări au fost anulate, iar pentru hotelieri este o perioadă destul de incertă în contextul în care oamenii vor prefera să îşi petreacă sărbătorile acasă decât în camera de hotel.

Călin Ile, preşedintele Federaţiei Industriei Hoteliere din România, a spus recent pentru ZF că industria hotelieră din România a înregistrat pierderi semnificative odată cu criza pandemică.

El a precizat că industria hotelieră va înregistra la sfârşitul acestui an pier­deri de circa 1 mld. euro, ceea ce în­seam­nă două treimi din cifra de afaceri în­re­gistrată la nivelul industriei în 2019.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO